New system... No Spark!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-08-2007, 12:37 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Zealand
Posts: 82
Default New system... No Spark!!

Well, I just put the thing together last night and nothing. I think I have all cables plugged in etc, but when I turned it on nothing happened. Nothing lit up on the motherboard and not a fan moved. I did seem to smell something like electrical which has me sweating bullets.
I had the main plug in the motherboard and the smaller 4 pin on above the processor. I have the wall outlet on and plugged in. The only thing that isn't really clear to me is the plugs from the case itself. The pw switch reset switch etc. If I get those wrong will the thing not boot up at all? I am so worried I fried something. Can someone please advise?
__________________

NZ-Disciple is offline  
Old 01-08-2007, 12:51 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Dexaroni's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 551
Send a message via AIM to Dexaroni Send a message via MSN to Dexaroni
Default

If you have the power button on the wrong way, then no, the computer will not boot. Try flipping it around.

Also make sure tthe power switch on the PSU is on.
__________________

__________________
Dexaroni is offline  
Old 01-08-2007, 01:17 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Zealand
Posts: 82
Default

Sounds dumb but the pw switch has an orange and white wire. I have the orange wire to the + side. WIll switch it around though and try. The switch on the back of the PSU is on.
NZ-Disciple is offline  
Old 01-08-2007, 03:57 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Dexaroni's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 551
Send a message via AIM to Dexaroni Send a message via MSN to Dexaroni
Default

Yeah, try switching it around. The polarity has to be correct for it to work.
__________________
Dexaroni is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.