New SSD not being seen - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2009, 08:06 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
stb1swat's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mexico during school. Washington during summer.
Posts: 728
Default New SSD not being seen

Gah! My new SSD isn't showing up. BIOS shows the sata port as "uninstalled". I tried digging through the net for help, but I couldn't find a cure. Any ideas?
__________________

__________________

Blushing skin is whispering. slight of tongue, can kill so softly. Velvet lips sing lullabies, so satin sleek but still so costly
stb1swat is offline  
Old 03-28-2009, 08:35 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New SSD not being seen

it's not being seen in vista either?

you could try a CMOS reset. and try a diff sata cable.
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 03-28-2009, 09:16 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
stb1swat's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mexico during school. Washington during summer.
Posts: 728
Default Re: New SSD not being seen

I got bios to see it and vista is now installed, but when I hit f11 and try to boot from it I get a "NTLDR is missing. Press ctrl+alt+dlt"

Does this have to do with the fact that I already have a copy for vista installed on another hard drive and the Mboard is getting confused?
__________________

Blushing skin is whispering. slight of tongue, can kill so softly. Velvet lips sing lullabies, so satin sleek but still so costly
stb1swat is offline  
Old 03-28-2009, 09:23 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New SSD not being seen

ok, try to set the boot priority to the SSD where vista is installed. then boot up and see what happens.

how did you get the bios to see it?
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 03-28-2009, 10:03 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
stb1swat's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mexico during school. Washington during summer.
Posts: 728
Default Re: New SSD not being seen

No, same error. This is really bothering me. If I let windows boot up normally it lets me choose between the two installed WINDOWs (1 on the SSD and 1 on the old HD) but when I select the SSD I hear my HD start spinning up...yeah weird.

Also when I do boot into the ssd nothing works it seems; at least the network stuff doesn't work.
__________________

Blushing skin is whispering. slight of tongue, can kill so softly. Velvet lips sing lullabies, so satin sleek but still so costly
stb1swat is offline  
Old 03-28-2009, 10:10 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New SSD not being seen

ok, so you can now boot off of the SSD?

install the drivers, that's most likely why the network stuff dont work.

also when booting up unplug your old HDD and just have the SSD installed when booting.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 03-28-2009, 10:17 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
stb1swat's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mexico during school. Washington during summer.
Posts: 728
Default Re: New SSD not being seen

No no. I'm sorry, I should have been more clear. I need to OS-disc to select which install to boot from. That's the only way I can boot from ssd I think.

I've already tried disconnecting my old HD and when I do I get that NTLDR error.

Ok I want to wipe my partition with the OS and the SSD w/ OS and start from scratch. But I can't, for the life of me, find the way to delete partitions/drives! I thought I boot from the CD...but that just gives me swirly vista picture now.
__________________

Blushing skin is whispering. slight of tongue, can kill so softly. Velvet lips sing lullabies, so satin sleek but still so costly
stb1swat is offline  
Old 03-28-2009, 10:21 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New SSD not being seen

you can format drives and delete partititions in vista setup, i do it all the time

ok, so try reinstalling vista on the SSD. this time do it with no other HDD installed. because then it will load stupid boot loaders and that sounds like what might have messed you up the 1st time.
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 03-28-2009, 11:29 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
stb1swat's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mexico during school. Washington during summer.
Posts: 728
Default Re: New SSD not being seen

I booted from the vista disc (took forever) and formatted my original OS partition and the ssd. I installed vista on the SSD and everything seems to be fine, but when I unplug my hard drive and try to boot only from the ssd it says "bootmgr error. press crtl+alt+dlt"

....not cool.
__________________

Blushing skin is whispering. slight of tongue, can kill so softly. Velvet lips sing lullabies, so satin sleek but still so costly
stb1swat is offline  
Old 03-28-2009, 11:33 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: New SSD not being seen

try installing vista without the HDD being plugged in, only with the SSD hooked up.
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OCZ Vertex Series 120GB SSD Osiris Monitors, Printers and Peripherals 1 02-27-2009 02:44 PM
Intel Offering Core i7 CPU and SSD Bundle Osiris New Technology and Products 0 02-18-2009 08:46 AM
New build in progress.. SSD worth it? Buch0 New Systems | Building and Buying 9 01-03-2009 02:32 AM
Fast SSD vs. Hard Disks Osiris Monitors, Printers and Peripherals 10 08-01-2008 04:47 PM
scsi and ssd questions Luke Monitors, Printers and Peripherals 3 06-14-2008 04:51 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.