new rig specs good? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2007, 06:47 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Exclamation new rig specs good?

hey ive been deciding wat parts to get for my new computer that im building for a while. after reading a lot about each single component i have brought it down to these.

evga 680i M/B
corsair dominator pc8500c5d 1066mhz sli ready
seagate sata2 320gb 16mb cache
palit 8800gtx
silverstone 750w psu sli ready
x-fi xtreme gamer fatal1ty pro
thermaltake bigwater 735

note that i will be overclocking cpu definatley ram and gpu maybe
is this all good please if u think u can improve tell me wats wron with my config i value ur opinion.
__________________

baron5 is offline  
Old 03-09-2007, 08:01 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 419
Send a message via AIM to Dr DMoney
Default

evga 680i M/B - lots of problems with 680i boards get a asus p5b deluxe if not going sli
corsair dominator - pc8500c5d 1066mhz sli ready - Very good ram but over priced - You can over clock some $200 g.skill ram too 1066mhz, so you take what you get.
seagate sata2 320gb 16mb cache - Good
palit 8800gtx - Great
silverstone 750w psu sli ready - You really don't need that much power , get one that has 600w thermaltake
x-fi xtreme gamer fatal1ty pro - You must like clear sound
thermaltake bigwater 735 - Great


Also what is your budget, what cpu are you getting, are you planing on going sli, what are you going to use this for (Note probally gaming right)

These are a lot of suggestions that people will give you. I take after them becasue they helped me out a lot.
__________________

__________________
The start of my signature...
http://img443.imageshack.us/img443/7041/sig0jc.png
Dr DMoney is offline  
Old 03-09-2007, 08:02 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

ya thats fine, i would prefer gigabyte ds3's over that 680i, bt u can download the bug fix on nvidia.com
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 03-09-2007, 08:05 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 419
Send a message via AIM to Dr DMoney
Default

Well, if your computer can't do anything how is he going to get the bug fix to work. That is the problem. I wouldn't even try those things. They are worry some and will turn your HIGH performnce ram to scraps. Yes high voltage ram dies off slowly on this board.
__________________
The start of my signature...
http://img443.imageshack.us/img443/7041/sig0jc.png
Dr DMoney is offline  
Old 03-09-2007, 12:11 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 61
Default

Quote:
Originally posted by Dr DMoney
Well, if your computer can't do anything how is he going to get the bug fix to work. That is the problem. I wouldn't even try those things. They are worry some and will turn your HIGH performnce ram to scraps. Yes high voltage ram dies off slowly on this board.
My 680i is fine, and am still using original bios and drivers. I dont have a raid config hdd setup, just one sata hdd. I havent overclocked though.
__________________
---------------------------
Mutwa is offline  
Old 03-09-2007, 10:07 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default

yeah sorry bout that i forgot im gettin core 2 duo e6600(overclocking) and all i have heard on net is that evga 680i best core2 duo mb yet. and yes the 750w because i plan on sli eventuly and for overcloking. the only reason i got the corsair is because its recommened for that board on evga site and the only g skill that is supposed to work is only 800mhyz and i wasnt sure if i will be able to overclock to 1066 to match the fsb. yes this computer will be for gaming aswell.
baron5 is offline  
Old 03-09-2007, 10:21 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 337
Default

Quote:
Originally posted by baron5
evga 680i...best core2 duo mb yet
That's...debatable
Jrod is offline  
Old 03-09-2007, 10:38 PM   #8 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

The 680i isnt the best, but it is still a nice oc'ing board for c2d.

Dr dmoney, why do you hate it so bad?

What case are you planning on using?
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 03-09-2007, 11:22 PM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Quote:
Originally posted by Dr DMoney

silverstone 750w psu sli ready - You really don't need that much power , get one that has 600w thermaltake


He doesn't need that much power your right. But he doesn't have to choose that TT unless its part of the toughpower series.

Or he can view the updated power supply guide and decide for himself.
http://www.techist.com/showthread.php?threadid=144427
Ste is offline  
Old 03-09-2007, 11:27 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default

im using a coolermaster elite 330 case just a standard case. i was thinking bout a thermaltake toughpower 750w its only $10 more
__________________

baron5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.