New RD790 chipset runs 4 graphic cards.... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-04-2007, 05:06 PM   #11 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

Well that would be impossible, because you can only use single slot graphic cards, to utilize all 4 PCIe slots.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-04-2007, 05:13 PM   #12 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

use bfg watercooled 8800gtx's
__________________

TheEnd187 is offline  
Old 06-04-2007, 05:17 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

That is so pointless man even 2x 8800GTX gets bottlenecked by the q6800 in gaming.
Vaanish is offline  
Old 06-04-2007, 05:19 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

Quote:
Originally Posted by TheEnd187 View Post
use bfg watercooled 8800gtx's
yep lol
khan008 is offline  
Old 06-04-2007, 05:37 PM   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

Quote:
Originally Posted by Vaanish View Post
That is so pointless man even 2x 8800GTX gets bottlenecked by the q6800 in gaming.
then hopefully something similar comes out for nvidia using intel V8
TheEnd187 is offline  
Old 06-05-2007, 01:42 AM   #16 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

if u guys notice, the crossfire is color coded so badly, the last 2 PCI-E 2.0 slots r in the wrong places. Think about it, put 2 8800 GTX's in only the blue slots, that leaves only one orange PCI-E 2.0 to use n PCI because they are overlapping the other slots.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 06-05-2007, 04:20 AM   #17 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

Quote:
Originally Posted by Vaanish View Post
That is so pointless man even 2x 8800GTX gets bottlenecked by the q6800 in gaming.
which is why you use a watercooled and highly OCed Quadcore, to get the best you possibly can from the GPUs.

It wants to be an intel board really.
joshd is offline  
Old 06-05-2007, 04:21 AM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default Re: New RD790 chipset runs 4 graphic cards....

Quote:
lol how pointless, and typically it uses an amd cpu....the really need to sort things out.
it supports AMD at this point. remember the NF4 was ported to run Intel processors too.
Nitestick is offline  
Old 06-05-2007, 04:52 AM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally Posted by khan008 View Post
lol how pointless, and typically it uses an amd cpu....the really need to sort things out.
There's nothing wrong with AMD CPU's.
Have you heard much about K10? (the CPU this motherboard is designed for)

Quote:
Its rediculous shiny blue heatsink makes me laugh
That's a Gigabyte cooler. You don't have to get one if you don't like it. I'm pretty sure it won't come with the motherboard.

Quote:
Originally Posted by Wildside View Post
if u guys notice, the crossfire is color coded so badly, the last 2 PCI-E 2.0 slots r in the wrong places. Think about it, put 2 8800 GTX's in only the blue slots, that leaves only one orange PCI-E 2.0 to use n PCI because they are overlapping the other slots.
Which is really the fault of the GPU makers, because their cards run so hot they need dual slot coolers.

I think even regular SLI is a waste of money, however. Unless you are hellbent on achieving world record 3dmark scores or something.
Quote:
Originally Posted by TheEnd187 View Post
"Nvidia did it", hopefully it will be better than my quad sli, at the time it seems like a good idea but you end up kicking yourself in the face. However if it was running 4 8800's then i'd be impressed
You have quad SLI?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quadfire on RD790 TheEnd187 New Systems | Building and Buying 3 05-30-2007 05:22 PM
AMD RD790 Pics Osiris New Systems | Building and Buying 15 05-30-2007 08:56 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.