New MSI 6600gt doesnt look all that great... - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-20-2006, 06:49 PM   #31 (permalink)
Monster Techie
 
aaronkupen's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,848
Send a message via AIM to aaronkupen Send a message via Yahoo to aaronkupen
Default

No one said the 6600gt is a high end card, but it can play half life 2 very well. I use it, and play on 1280 res with 2x AA (most maps), and 16x AF with good frames. It seems like a lot of people think that if you dont have a 7800gt or anything then that card isnt good enough to play current games with decent settings. Stop the mid range card hating people, stop :-)
__________________

__________________
Desktop - Antec Sonata III
Intel Core i3 540
4 GB DDR3-1600 memory
ATI Radeon HD 5670
Windows Vista Business x64
aaronkupen is offline  
Old 01-20-2006, 08:22 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

i think the 6600gt is starting the become low-end cards and the 6800gs is now the midrange card
__________________

__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 01-20-2006, 08:25 PM   #33 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by AnthraX
Well, I do know that you're right. But he has the AGP version. Correct me if i'm wrong, but the AGP version is crap compared to the PCI-e version.
AGP versions have 100mhz less memory speed on some model's.

Anyways, I would recomend reinstalling windows since you switched graphics cards. This crap always happen when you dont take the proper percautions while switching.
DJ-CHRIS is offline  
Old 01-20-2006, 08:31 PM   #34 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 378
Default

Quote:
Originally posted by Running
i think the 6600gt is starting the become low-end cards and the 6800gs is now the midrange card
Really depends on your budget, but yes - for gaming purposes/recommendations on this forum, the 6600GT is pretty much the bare minimum now. Of course, there are plenty other cards that people still have that work just great, or that may be worth buying used for low-low prices, but if one was to go out and buy a brand-new card right now for gaming, getting anything less than a 6600GT doesn't make much sense.
__________________
ilovesocks is offline  
Old 01-20-2006, 09:21 PM   #35 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

I have one in PCI-E format and for me it rocks every game I've played.
Powerslave is offline  
Old 01-20-2006, 09:28 PM   #36 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 765
Default

THe 6600 is still a good performer. Especially for those who dont 'like noise.
septoid2 is offline  
Old 01-20-2006, 09:41 PM   #37 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

Quote:
Originally posted by Kitire
Just like Flanker, stop giving bad recommendations... or stop posting.... 6600gt not being able to have any anti-aliasing.. GIVE ME A BREAK!!!!
Dude, I'm not giving bad recommendations. I was trying to help the guy out. I said "I don't think you're card is built to have those on." I didn't say that "You're card cant handle those settings, turn them off!" I said the word think. I wasn't sure so I put that in there. Plus, even if that card was meant to have those settings, maybe they were what was causing the problem. You never know unless you troubleshoot it.
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-20-2006, 09:59 PM   #38 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

Whoa, calm down guys, figured the problems all out, the card is perfectly fine.
Like I stated earlier, Half Life 2 ran weird only at 1280x1024, so switched it to that odd 1128 resolution, seems I'm not the only one who found weird issues at certain resolutions on Half Life 2...
Also, as far as Far Cry goes, I updated it to patch 1.33 and all is well.
I cranked up most of the stuff on both games and the card runs perfectly fine with no slow-downs.
__________________
sprtnbsblplya is offline  
Old 01-20-2006, 10:05 PM   #39 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

I hate HL2 settings higher than 1024x768. Whenever I have it higher, the text is friggin huge. I dont know why? Oh well, runs smooth and looks good either way.
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-20-2006, 10:08 PM   #40 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 555
Default

I had the same problem, its weird, you would think they would make it work on all the hi-res LCDs that gamers are using now-a-days, you would think...
__________________

__________________
sprtnbsblplya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.