New hardware: 3GHZ, a deal? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2007, 10:21 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 38
Default New hardware: 3GHZ, a deal?

I'm setting up my new system and I've come across a bump in the road. I was looking to throw in a AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Dual Core ($169) -- its so cheap that there MUST be something I'm missing here. I don't understand how technically inferior AMD processors are selling for much more.

The rest of my system...

Video: XFX GeForce 8800GTS 640MB Memory Clock: 1900MHz--Core clock: 600MHz ($430)

Mobo:

ASUS M2N-SLI Deluxe Socket AM2


Memory:
4GB G.SKILL (2 x 1GB)

So whats the verdict? How does my system rate, and is this a solid processor to stick with?
__________________

JohnnyR~ is offline  
Old 07-15-2007, 10:23 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

nothing wrong with it, not an oc'er, but it combats against the e6600 on the conroe line, but last weeks amd price drops made it 169
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-15-2007, 11:06 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
meat_helmet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,119
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

Just a price drop to compete against intel.
__________________
meat_helmet is offline  
Old 07-15-2007, 11:07 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

i also suggest against the 640mb gts, theres a topic here... .brb
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-15-2007, 11:08 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
i also suggest against the 640mb gts, theres a topic here... .brb
8800gts benches

that one
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-15-2007, 11:24 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

What size is your monitor, and do you think you really need 4 gb? If you're just gaming and nothing else 2gb is more than enough, I don't even use half my 2GB during windows
__________________
Athlon X2 Brisbane 3600+ @ 2.91Ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Biostar TForce 550
2GB Wintec AMPO DDR667 @ 831Mhz
Connect3D X1900GT Rev.2 580/1602
Hitachi Deskstar 80gb SATA + 80gb WD Caviar IDE
Fortron FSP Group 400W (18A/16A 12V)
http://service.futuremark.com/orb/re...=0&UID=9889664
5122 in 3DMark06
rx7i2 is offline  
Old 07-15-2007, 11:30 PM   #7 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

one of our members here has a 6000 (apokalipse) and he has it clocked to 3.5ghz. from what i understand, he is very happy with it.
i can't remember which chipset that m2n has in it...but if youare going to overclock try to get a 590.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 07-15-2007, 11:57 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
one of our members here has a 6000 (apokalipse) and he has it clocked to 3.5ghz. from what i understand, he is very happy with it.
i can't remember which chipset that m2n has in it...but if youare going to overclock try to get a 590.
I've built a system with an M2N in it (for somebody else), and I wasn't impressed with its overclocks. My C51XEM2AA (Nforce 590) does much much better.

the only thing great about the M2N is its price, IMO

Oh yeah, I have 2GB RAM with my 6000+, and I have paging file completely disabled. I'm running XP SP2, and have absolutely no problems with running out of RAM.

I have an 8800 GTS 320MB in my system also, and it plays all games at max settings, except for maybe anti-aliasing.
With my 6000+ at 3.5GHZ, and my 8800 GTS 320MB card at 630MHZ, I break 10,200 points in 3dmark06
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-16-2007, 12:54 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 38
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

So I removed the Extra 2gbs and settled down to the 320mb 8800GTS:

Newegg.com - XFX PVT80GGHD4 GeForce 8800GTS 320MB 320-bit GDDR3 PCI Express x16 HDCP Video Card - Retail

Saved about $400.
JohnnyR~ is offline  
Old 07-16-2007, 04:12 AM   #10 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: New hardware: 3GHZ, a deal?

Which operating system are you going to be using?

XP= 2gb is the sweet spot
Vista (64bit) = 4gb is the sweet spot
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MAJOR Hardware Issue. Please help Patchiz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 07-15-2007 10:13 PM
Sweat deal on a Xbox has been a long winded pain in the but. Kharn Microsoft XBox 9 05-30-2007 06:39 PM
USB Key Hardware Firewall Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 05-29-2007 06:59 PM
Testing your hardware NathanLedet New Systems | Building and Buying 1 05-03-2007 09:06 AM
Upgrading Mac hardware... BoysNightOut Apple and Mac 8 04-30-2007 09:32 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.