new hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2007, 11:30 AM   #1 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default new hard drive

been thinking of getting a new raptor 10k hard drive to supplement my 72k. dop those loading times my rig cooks and i think my 72k is a bottleneck, plus i am impatient lol.
is it best to put my os on the 10k along with my games, or leave it where on 72k and put all my games on the 10k and use the 7200 for all the other basic stuff?
if i move os to 10k, do i have problems with my windows registration?
anybody know how much space xp media takes?
basically i am looking for the most beneficial set up with two drives, one existing 72k and one new 10k...
the 10k won't be very big, maybe 74 gb (probably) or a 36.7
suggestions?
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-12-2007, 12:24 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

I hear a lot of people put their OS's on the raptor. I would get the 74GB, partition it backwards too...

figure everything out in bytes so you end up with a smooooth number for a "games partition" and then a left over partition for windows and its gay programs. (contain the hazard) but you do the OS first..so figure out what would be "left over" and just make that your first partition.

my 250GB is no raptor, but i whipped out a calculator and got perfect 150GB storage, 70 GB games, and like 12.567 OS partitions.
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 01-12-2007, 03:31 PM   #3 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

so xp (gay lol) will fit in 12.5ish no problem?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-12-2007, 03:40 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

oh yea...and any kind of aim, cooledit, photoshop, windows mp, etc programs will fit fine as well. Partitioning is tricky, but you have to work backwards to make the first partion theoretically the left over space. It will give you a total mb's i think...so take that number and subtract (1024 x however many GB's you want for the 2nd partition) = MB's to partition for OS
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 01-12-2007, 03:43 PM   #5 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

i gotcha so you make your game/storage partitions first, then what's left over for os.
can you make more than two partitions on a hard drive (i.e. one for the os and the other for everything)?
that's probably a dumb question lol but this aint my specialty.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 01-12-2007, 05:27 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

You can make a ton of em. Its tricky to have them turn out right.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 01-12-2007, 07:22 PM   #7 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default

have you thought of the "Cheetahs"?
even faster! @15K RPM
__________________

Fat.Clown is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.