New build: strange issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2012, 11:12 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 141
Default New build: strange issues

Hey guys,

I recently put together this build:

Asus p8z68 V Pro
8gb crucial ram
Nvidia 480gtx
1tb hitachi Sata drive
antec water cooler

My problem is specifically related to severe under performance in prime 95: which appears to fail immediately after starting. Add to that a rather poor mark in 3d mark11. Anytime i try to change a setting in the bios I get a BSOD. If I try to use turbo mode in the included ASUS software I get bsod. I updated the original bios but still no change. I ran checkdisk just to make sure the hdd was good, it passed. I also recently ran memtest86 and my memory passed everything except test 7 the block test.

Is this one failure enough to lead to all my problems?

The only other thought I had is that it could be that my powersupply is too low. Its 600 watts. Is that too low for my system? Any thoughts would be greatly appreciated as I am getting very frustrated

Raknor is offline  
Old 03-16-2012, 10:52 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
GhOsT1321's Avatar
Join Date: Jun 2010
Posts: 804
Default Re: New build: strange issues

What brand is your power supply?
A low quality power supply, regardless of wattage, could cause some odd issues.

What are your temps then running Prime 95?
What does Prime 95 say when it fails?
Are you overclocked? If so, revert to defaults.

Build to be updated, a reminder to myself.
GhOsT1321 is offline  
Old 03-16-2012, 04:28 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
tj_extreme's Avatar
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, PA, USA.
Posts: 812
Default Re: New build: strange issues

I'd have to say it may be the PSU.
tj_extreme is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange issues with new build 4n3n1gm4 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 09-29-2011 10:42 PM
Strange headset issues! Tenement Funster Computer Audio and Multimedia 7 01-10-2009 07:34 AM
Strange Issues Tha Darkness Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-05-2009 02:52 PM
Strange memory issues. Cunjo Hardware Repairs and Troubleshooting 3 10-20-2008 06:49 AM
VERY strange internet issues.... c0rr0sive Internet Software and Browsers 3 05-20-2008 08:56 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.