New Build -- Random Freezes...? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2008, 12:52 AM   #11 (permalink)
Super Techie
 
smashedpumpkins's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 392
Default Re: New Build -- Random Freezes...?

Quote:
Originally Posted by ThirdLeft152 View Post
well i would start first by trying to eliminate the cause by running all kinds of diagnostics. try running memtest, and then i would unplug things you don't need, and see what happens. its gotta be faulty hardware, i had a tricky system i built like that one time. it would randomly restart whenever it felt like not due to overheating... turned out to be a faulty mobo.

i highly doubt its the psu 620W should be plenty for that system, not to mention that is a great psu.
Alright, could it be the 8 gigs of ram I have? I'll try removing pieces etc... What should I start with?
__________________

__________________
“Fortune favors the brave.”
smashedpumpkins is offline  
Old 01-10-2008, 12:54 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: New Build -- Random Freezes...?

first i'd remove all but one stick of ram, i dunno how big your ram is so 1gb stick or 2gb stick whatever you got. also i might try booting into safe mode and just doing some normal tasks on that and see if you still get reboots (even though i highly doubt its a OS problem, but at this point you gotta look into every posibility).

p.s. its a really nice rig though, shame you haven't been able to fully appreciate it.
__________________

__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 01-10-2008, 12:10 PM   #13 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: New Build -- Random Freezes...?

Quote:
Originally Posted by smashedpumpkins View Post
Alright, could it be the 8 gigs of ram I have? I'll try removing pieces etc... What should I start with?
Run with just one stick at a time, it will take an age but it will determine which stick is faulty if it is the ram
__________________

Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
undefined's RANDOM Question Thread... First Build undefined System Upgrades 5 12-25-2007 07:12 PM
semi-final build plan (with some issues) plz giv input Cheeseking25 New Systems | Building and Buying 14 10-15-2007 10:03 PM
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
A newb story: Buying is done...time to build jfenwick New Systems | Building and Buying 83 08-17-2007 12:42 PM
new build, random turn offs harnar123 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-20-2007 10:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.