New Build Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-25-2006, 08:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default New Build Question

Im new to the forums and do not know if im allowed to do this but herer it goes. I was wondering if someone would go over the parts i chose and tell me if they will work together. If they do not work together can you suggest something that will. Also if i need anything like cords or wires.....


http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811144076

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16821103116

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148105

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131517

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130261

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827101131

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103931

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820145440

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103533

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16837102059'

This is gonna be used to play BF2, WoW, CS, HL2, and FEAR. Do you think that this will be good enough to run these on at least med. settings.. Again im sorry if i did this incorrect and if this is bannable.

Thanks Again,
-Kevin!
__________________

JimmyJones1209 is offline  
Old 05-25-2006, 08:38 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Good setup

2 qestions.

1. The video card.... I think you would be better off for a 7600 if you could squeeze out a few more bucks.

2. You could easily afford the 7600 or even better card if you dropped down to the 3200+ and later on get some good ram and maybe OC it


Just my suggestions

Loving the PSU
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 05-25-2006, 09:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default

Thanks Bro.. Is there any extra wires i need.. or does it come with them all...?
JimmyJones1209 is offline  
Old 05-25-2006, 09:41 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

As said above, get a 3200 or 3000 and get the 7600GT.

All the cables come with the retail motherboard.
turtile is offline  
Old 05-26-2006, 01:16 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default

If you overclock, you can try an Opteron 144 for $1xx, an MSI K8N Neo4-F, and some overclocking ram. The Opteron can go a really long way - signifigantly more than the Athlon for a tad more expensive price-and it has 1mb of L2 cache .
__________________
Athlon X2 Brisbane 3600+ @ 2.91Ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Biostar TForce 550
2GB Wintec AMPO DDR667 @ 831Mhz
Connect3D X1900GT Rev.2 580/1602
Hitachi Deskstar 80gb SATA + 80gb WD Caviar IDE
Fortron FSP Group 400W (18A/16A 12V)
http://service.futuremark.com/orb/re...=0&UID=9889664
5122 in 3DMark06
rx7i2 is offline  
Old 05-26-2006, 01:55 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

dont plan on burning cds or dvds?
The General is offline  
Old 05-27-2006, 02:18 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Wink

i plan on burning discs later.. its just for right now i dont have the money to get the good stuff
__________________

JimmyJones1209 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.