New Build Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2006, 07:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default New Build Question

Im new to the forums and do not know if im allowed to do this but herer it goes. I was wondering if someone would go over the parts i chose and tell me if they will work together. If they do not work together can you suggest something that will. Also if i need anything like cords or wires.....'

This is gonna be used to play BF2, WoW, CS, HL2, and FEAR. Do you think that this will be good enough to run these on at least med. settings.. Again im sorry if i did this incorrect and if this is bannable.

Thanks Again,

JimmyJones1209 is offline  
Old 05-25-2006, 07:38 PM   #2 (permalink)
Master Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992

Good setup

2 qestions.

1. The video card.... I think you would be better off for a 7600 if you could squeeze out a few more bucks.

2. You could easily afford the 7600 or even better card if you dropped down to the 3200+ and later on get some good ram and maybe OC it

Just my suggestions

Loving the PSU


May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 05-25-2006, 08:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2006
Posts: 9

Thanks Bro.. Is there any extra wires i need.. or does it come with them all...?
JimmyJones1209 is offline  
Old 05-25-2006, 08:41 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475

As said above, get a 3200 or 3000 and get the 7600GT.

All the cables come with the retail motherboard.
turtile is offline  
Old 05-26-2006, 12:16 AM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 213

If you overclock, you can try an Opteron 144 for $1xx, an MSI K8N Neo4-F, and some overclocking ram. The Opteron can go a really long way - signifigantly more than the Athlon for a tad more expensive price-and it has 1mb of L2 cache .
Athlon X2 Brisbane 3600+ @ 2.91Ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Biostar TForce 550
2GB Wintec AMPO DDR667 @ 831Mhz
Connect3D X1900GT Rev.2 580/1602
Hitachi Deskstar 80gb SATA + 80gb WD Caviar IDE
Fortron FSP Group 400W (18A/16A 12V)
5122 in 3DMark06
rx7i2 is offline  
Old 05-26-2006, 12:55 AM   #6 (permalink)
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191

dont plan on burning cds or dvds?
The General is offline  
Old 05-27-2006, 01:18 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2006
Posts: 9

i plan on burning discs later.. its just for right now i dont have the money to get the good stuff

JimmyJones1209 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.