New Build- LED Lights turn on, but nothing else - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2010, 02:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default New Build- LED Lights turn on, but nothing else

This is my first build, gaming computer. After connecting everything up, plugging it in, and hitting the power button, the LED lights turn on, but nothing else. No fans, no CPU, nothing.

Here's what I'm working with:
-WD Caviar Black 1TB SATA HD 7200/32MB/SATA-3G
-Diamond Radeon HD 5850 Video Card
-Corsair XMS3 TW3X4G1333C9AG 4GB Dual Channel DDR3 RAM
-ASUS P7P55 Deluxe Motherboard
-Intel Core i5 750 BX80605I5750 Processor
-Cooler Master HAF 922M ATX Black Mid-Tower Case
-Cooler Master RS650-ACAAE3-US GX Series 650W Power Supply

Can anyone point me in the right direction? It's my first build, and I'm glad to be learning alot about computers but am starting to feel a little in-over-my-head. Any advice would be greatly appreciated!

savvypenguin is offline  
Old 08-29-2010, 02:35 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Slaymate's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: New Build- LED Lights turn on, but nothing else

Did you mount the mobo to the tray using the stand-offs? Did you connect the 8-pin mobo connector? I just assembled a similar computer for a friend and I took a lot of picture, they might help you out a little.

i5 760 - GTX 460 SLI

Slaymate is offline  
Old 08-29-2010, 02:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default Re: New Build- LED Lights turn on, but nothing else

Yes, I used 9 standoffs, one for each hole in the mobo. The 8 pin is connected as well. Thanks for the link, I'll take a look at it.

The motherboard was a little bit hard to situate because of the asus q shield (i/o shield) that comes with it doesn't quite sit right at the back of the case, so you had to push to get the motherboard to sit right over the standoffs, which I did as gently as possible... I found many other users had the same problem with this particular shield. I was as careful as possible doing this, and I don't think/hope it created the problem.
savvypenguin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focus On Videos With Turn Off The Lights Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 03-17-2010 01:31 PM
My new build will not turn on!!! necrogasm Hardware Repairs and Troubleshooting 16 03-11-2009 03:04 PM
My first build...Just doesn't turn on. Felixhi New Systems | Building and Buying 22 03-15-2008 01:20 PM
new build wont turn off chris187 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-30-2007 07:39 PM
How to turn of the lights? Funky_Junk Overclocking and Modding 5 11-23-2005 06:06 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.