new build comp KEEPS RESTARTING - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2008, 04:26 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: long beach, ca
Posts: 174
Send a message via AIM to azzyork
Default new build comp KEEPS RESTARTING

cpu- q6600 g0 = ................................$158.49

power supply- corsair vx550w = ..................$91.15

cpu cooler- ocz vendetta 2 = ....................$37.95

ram- G Skill PC26400 F2-6400PHU2-2GBHZ = ........$69.90
ram- G Skill PC26400 F2-6400PHU2-2GBHZ = ........$60.00

motherboard- DFI LANPARTY DK P35-T2RS P35 +
OCZ Freeze Extreme Thermal Compound = ..........$158.83

tower- cooler master stacker 830 = .............$150.00

graphic card- evga 9800 gtx 512mb = ............$235.00(not yet shipped) using pci graphic card

hard drive- (using 160 gb IDE)

dvd rom drive- SAMSUNG DVD Burner SH-S203B = ... $29.22

after puttin all parts together i used the onboard power on/off switch to test it but it does nothin but keeps restarting.i been at this for about 2 hours. i try using only 2 gb of ram but i get the same problem. PLEASE SOME1 HELP

(((note)))can it be because im using a pci graphic card? or mabe the 160gb IDE, its my friends old HD im not sure if its been wipe clean. or even BAD power supply??
__________________

azzyork is offline  
Old 06-12-2008, 04:39 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

first of all make sure all ur power connectors are in. the 12v for the cpu, molex connectors for all your components etc..

im guessing you know how to install cpu's but make sure you have done so correctly.
if it was the power supply it probably wouldnt continue to turn on over and over again and would have failed on you.

can you actually get into bios? or choose the option to install windows before it restarts?
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 06-12-2008, 11:03 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

Also, a very likely situation could be your 4GB you have installed. If it's Vista, it tends to be pretty picky about being installed with more than 3GB of RAM already in... It sounds like you are trying to boot to this old hard drive, but you really will need to format it and reinstall an operating system because you have all different parts, divers, etc. and that OS on the hard drive will not want to cooperate with all these different parts installed.

So, use only 2GB of RAM, do a fresh install, apply any windows updates and SP1 (if Vista), then turn it off and insert the other 2GB of RAM and start it up.
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 06-12-2008, 02:16 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Manchester, england
Posts: 651
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

btw, your soon is cool xD
lukas is offline  
Old 06-12-2008, 02:34 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

Where are those prices from and why are they so cheap?>>>
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 06-12-2008, 02:58 PM   #6 (permalink)
Over and Above Person
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 714
Send a message via MSN to Ric0h
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

Same thing I was going to ask, where can you get a q6600 for 158?
Ric0h is offline  
Old 06-12-2008, 03:02 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: long beach, ca
Posts: 174
Send a message via AIM to azzyork
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

hehe thanks lukas.

i got some parts from criagslist, ebay, newegg, and buy.com

(at my parents house using computer)

so i have a long story to tell u guys. it was about 2 am in the morning when i decided to plug in my corsair power supply to my older computer just to see if it is the power supply (old cerleron 2.7 mhz) and what happends?? it doesnt turn on, keeps restarting like my new build. i take out the corsair and plug in the old power supply that came wid my old computer and now i get nothing from my old computer. it looks like my corsair messed up my old comp.
i woke up and went to the computer store and they test my corsair power supply, they say that the power supply is bad(their machine tester indicates it). im goin to rma my power supply.

now i have new questions...
i know my corsair messed up my old computer therefor did it messed up my DFI lanparty DK p35? and or cpu or even ram too? now im stuck wid no computer at home and have to drive to my parents house to access the internet.
azzyork is offline  
Old 06-12-2008, 10:40 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: long beach, ca
Posts: 174
Send a message via AIM to azzyork
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

Any1 please help
azzyork is offline  
Old 06-12-2008, 11:51 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

Get a psu that you know that works and test it out, or put your parts into another working system and test it out.

That's all you can really do to see if things are working or not.
brinks is offline  
Old 06-13-2008, 08:07 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: new build comp KEEPS RESTARTING

thats right, just test your parts with a working psu, you might have to get some replacements.
i would have thought that if ur psu would fail it wouldnt even turn on at all...
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Convince me to build a server.....please jfenwick System Upgrades 5 10-30-2007 01:27 PM
semi-final build plan (with some issues) plz giv input Cheeseking25 New Systems | Building and Buying 14 10-15-2007 10:03 PM
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
suggestions before i build levon11 System Upgrades 3 09-25-2007 08:45 AM
New build won't POST... couple quesitons dkh Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-29-2007 04:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.