New Build... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-18-2007, 01:29 AM   #21 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Build...

Quote:
Originally Posted by straightv6 View Post
Are you going to explain it?
Explain what? PIE is good, period.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-18-2007, 01:29 AM   #22 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New Build...

Peter, should you do the honors by cutting the PIE up for us?
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-18-2007, 01:30 AM   #23 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Build...

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Peter, should you do the honors by cutting the PIE up for us?
Sure thing
*cuts* *hands you a very small slice*
*eats the rest*
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-18-2007, 01:30 AM   #24 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: New Build...

Please....Take this to the off topic section.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-18-2007, 01:31 AM   #25 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: New Build...

Haha, we're being post-whores and thread jacking. We should stop peter.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-18-2007, 01:31 AM   #26 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Build...

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Please....Take this to the off topic section.
Threadjacking FTW
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-18-2007, 07:00 AM   #27 (permalink)
Not A Super Techie
 
straightv6's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 496
Default Re: New Build...

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Haha, we're being post-whores and thread jacking. We should stop peter.
Or you could explain why you said:

Quote:
Originally Posted by phucng
Always remember, it's about the AMPs, not the Wattage.
__________________
1 fast and 1 slow
straightv6 is offline  
Old 08-18-2007, 11:55 AM   #28 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Build...

W = A X V (go figure)
Now why does amperage matter?
Wattage can be affected by voltage or amperage change. In PSUs, the voltage shouldn't change, but the amps can. Get me here? We can only get 3.3V, 5V, 12V, etc. So since amps can change, we want more amps on the 12V and some on the 5V, not on the 3.3V. Some companies put a whole mess on the 3.3V and the 5V, leaving a weak 12V rail, and advertise their PSU as high wattage. So you don't get a slice of PIE, it's all mines!!
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-18-2007, 03:19 PM   #29 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Build...

^ dats right... isn't that how 3dgameman (Rodney Reynolds) explains PSU's b4 he reviews them?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 08-18-2007, 03:24 PM   #30 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Build...

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
^ dats right... isn't that how 3dgameman (Rodney Reynolds) explains PSU's b4 he reviews them?
OMG, I love Rodney Reynolds. Do you subscribe to him? No, I just made it up this morning when I just woke up. Now that you mention it, it is similar but I didn't jack him. And too bad his reviews arn't 100% Kickbutt anymore, just Kickbutt.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First build, suggestions asim8787 New Systems | Building and Buying 10 12-10-2007 07:13 AM
A newb story: Buying is done...time to build jfenwick New Systems | Building and Buying 83 08-17-2007 12:42 PM
how to build a pc rebell07 New Systems | Building and Buying 15 08-12-2007 07:53 PM
Computer Building Tutorials (videos)... first build OnlyCurious New Systems | Building and Buying 5 07-15-2007 12:18 PM
New build won't POST... couple quesitons dkh Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-29-2007 04:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.