Need thoughts on minor upgrades to my rig... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2005, 04:35 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 78
Default Need thoughts on minor upgrades to my rig...

I've looked around the forum for a bit now, and I'm looking for some thoughts on upgrades to my current system. I mainly am a gamer. Right now I'm on COD2 and I'm starting to notice some frame rate problems. I'm wondering if there are some minor purchases I could make to speed up things a little. I see my mobo is being phased out so I realize sometime in the next year or so I will be looking at a new system. Here are my specs:

Mobo: DFI Lanparty Pro875
CPU: P4 2.4 HT
Ram: Corsair TWINX1024-3200C2PT 1GB DDR400 XMS3200
Video: ATI Radeon 9800 128mb
Sound: SB Audigy 4
PS: Antec 350w
HD: WD 60gb 7200
Nothing is OC, yet, air cooling only, right now.

I'm thinking after looking around that my video card might be the weak link? I don't do any active temp monitoring, but notice on boot up after a while of playing COD2, my cpu temp is around 65 deg. F. So is cooling my problem?

Any ideas will be much appreciated.
__________________

ffmedic12 is offline  
Old 12-26-2005, 04:38 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to Duplicity
Default

DFI + OCZ = yay.

Or if you want to keep that Corsair RAM, get an ASUS mobo.
__________________

__________________
DFI Lanarty Ultra-D
Opteron 165 @ 2.5, 1.325v
1x1GB Mushkin XP4000 @ 250, 3-4-3-8 (another gig on the way)
Sapphire X1900XT @ 700/800 (she\'ll do better, but I need to replace the stock cooler)
WD 1600JB 160GB
Antec SP 500W
Duplicity is offline  
Old 12-26-2005, 04:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 61
Default

Get a new graphics card. Your PSU looks a little low by the way.
morgster is offline  
Old 12-26-2005, 05:43 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 78
Default

Thanks for the info. On the ram issue, OCZ is more suited for the DFI mobos'? BYTW-I just bought the Corsair a couple of days ago!! But I will switch if need be.

The vid card, I can't go with a PCI-E card, so what should I start looking at? I see alot of people are using evga GeForce.
__________________
[size=1]Antec Case w/Antec TruePower 2.0 430w
DFI LanParty Pro875 rev. A
P4 3.0@ 3.31 w/Zalman CNPS9500LED w/AS5
Corsair XMS3200 1gb (2x512) @ 245 2.5,3,3,6
WD 150GB SATA
SoundBlaster Auidgy 4 w/ Logitech x530
EVGA Geforce 7600GS 438/435
ffmedic12 is offline  
Old 12-26-2005, 05:50 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 79
Default

Definately drop a beefier PSU in the rig, I'm surprised that yours hasn't died on you yet.
As for AGP's, here's the one I just picked up from ZZF... http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=322276 . I love this thing, and it wasn't that expensive. Still, the new MOBO I'm looking at is gonna have PCIE, no question about it.
__________________
I\'m already visualizing the duct tape over your mouth...
Beyeohazard is offline  
Old 12-26-2005, 05:55 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 78
Default

I'm with ya on my next mobo with have PCI-E. Your thoughts about the PSU. Too low of supply for what I have going on.?.

I will look into the Gigabyte card. Price looks good.
__________________
[size=1]Antec Case w/Antec TruePower 2.0 430w
DFI LanParty Pro875 rev. A
P4 3.0@ 3.31 w/Zalman CNPS9500LED w/AS5
Corsair XMS3200 1gb (2x512) @ 245 2.5,3,3,6
WD 150GB SATA
SoundBlaster Auidgy 4 w/ Logitech x530
EVGA Geforce 7600GS 438/435
ffmedic12 is offline  
Old 12-26-2005, 06:16 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Keep the RAM nothing wrong with it as long as your not OC`ing. Gigabyte are a good reliable brand cant go wrong with them. And as others have said new PSU, and maybe a 2nd hard drive if you have the money 60 gigs isnt great and always good to have a backup.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 12-26-2005, 07:50 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 76
Send a message via Yahoo to digima$ter
Default

Get a new Video Card
.
__________________

__________________
<a href=\"http://magicsig.com/\" title=\"free glitter signature maker\"><img alt=\"my sig\" src=\"http://my.magicsig.com/ofb5rg8l6e.gif\" /><br />Made with MagicSig.com, a free glitter signature maker</a>
digima$ter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.