Need a new PSU - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2007, 05:31 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 611
Default Need a new PSU

Well from what i've read, this antec smartpower doesn't have much life left in it. So before it quits on me, im gonna buy something new, and more reliable. So basically what im looking for is something that is reliable, modular cabling, and is gonna be able to power the pc in my sig, plus an 8800gts, and maybe an e6600 way down the line. I have 160 dollars MAX to spend, but i'd like to keep it below, or right at 100, cause im buyin an 8800gts soon.

spartan1121 is offline  
Old 04-24-2007, 05:38 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
b1gapl's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Need a new PSU

These PSU brands are reliable, have modular cabling, and below your price range: - HIPER HPU-4K580-MS ATX12V v2.2 580W Power Supply 100 - 120V - Retail - CORSAIR CMPSU-520HX ATX12V v2.2 and EPS12V 2.91 520W Power Supply 100 - 240 V UL, CUL, CE, CB, FCC Class B, TUV, CCC, C-tick - Retail



b1gapl is offline  
Old 04-24-2007, 05:48 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 611
Default Re: Need a new PSU

Thanks, ill probably go with the corsair, just because it looks more reliable. One other question i do have though, is that i didn't install the PSU on my computer, and only 20 pins out of the 24 are plugged into my motherboard. Why is that? what would happen if i plugged in all 24?
spartan1121 is offline  
Old 04-24-2007, 05:49 PM   #4 (permalink)
Renowned Budgeting Master
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Need a new PSU

Both are excellent choices there.

here are some good PSU's that are right around 100 bucks though. - XCLIO GREATPOWER X14S4P3 550W ATX12V 550W Power Supply 100-240V / 200-240V UL, CUL, TUV, CB, VDE, FIMKO, DEMKO, NEMKO, SEMKO - Retail - Antec True Power Trio TP3-550 ATX12V 550W Power Supply with Three 12V Rails 100 - 240 V UL, CUL, FCC, TÜV, CE, C-tick, CCC, CB - Retail

Hrm that's odd....I would think it needs the extra 4 pin connector. Nothing should happen as thats what the motherboard has one for. You could put it in if you want and see.
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-24-2007, 05:52 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 611
Default Re: Need a new PSU

Yeah thats what i would think, but it works fine now so im not that tempted to do it lol.
spartan1121 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.