Need help when upgrading older system - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-02-2008, 10:14 AM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

Quote:
Originally Posted by Fat.Clown View Post
good call



most likely, yes
Asus 8600gt 512mb ddr3 Video Card - eBay NVIDIA, Video Cards, Components, Computers. (end time 03-Nov-08 19:54:45 AEDST)
Would this be a good purchase in that case?
__________________

Domestic is offline  
Old 11-02-2008, 05:27 PM   #12 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Need help when upgrading older system

Quote:
Originally Posted by Domestic View Post
It would be decent. But it won't sit at 39$ for another 10 hours thats for sure.
__________________

__________________


Hussein19891 is offline  
Old 11-02-2008, 08:51 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

OK well I will try my luck anyway, any other opinions?
Domestic is offline  
Old 11-03-2008, 04:04 AM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

Ok so I managed to get the 8600GT for the equivalent of 30USD.
Should I be upgrading my ram to something more modern?
Thanks for the help.
Domestic is offline  
Old 11-03-2008, 07:12 AM   #15 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: Need help when upgrading older system

well you cant upgrade your RAM without upgrading the mobo (except just getting faster RAM), so i think it would be better to just save up some cash and slowly upgrade your rig... upgrade your board and RAM next, then grab a new CPU and then you'll need a new PSU of course, then you can get an even newer GPU, then this that and the other thing
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 11-03-2008, 07:44 AM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

Alright thanks.
Domestic is offline  
Old 11-03-2008, 10:48 PM   #17 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Need help when upgrading older system

Quote:
Originally Posted by BongWizard View Post
slowly upgrade your rig..
I couldn't bear to see how much I would spend just upgrading all at once.
__________________


Hussein19891 is offline  
Old 11-07-2008, 12:16 AM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

Got the 8600GT today and it is amazing, I really appreciate the recommendation.
I am able to play CoD4 in max settings 1600x1200 with decent 30ish FPS, awesome ;0
Domestic is offline  
Old 11-07-2008, 12:24 AM   #19 (permalink)
1337 ßtatus
 
Join Date: Oct 2008
Location: Southern California
Posts: 574
Default Re: Need help when upgrading older system

Awesome, what other games you running, because you can SLI that 8600GT.
1337_JohnN is offline  
Old 11-07-2008, 12:38 AM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 178
Default Re: Need help when upgrading older system

Quote:
Originally Posted by 1337_JohnN View Post
Awesome, what other games you running, because you can SLI that 8600GT.
Command and Conquer 3 is the only other game I am really playing at the moment. But yeah not sure if I will make use of the SLI at the moment, doesn't seem necessary for my current needs.
__________________

Domestic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer won't start Vista dhgunit Hardware Repairs and Troubleshooting 28 10-23-2008 01:57 PM
Black Viper's Top tweaks for a faster PC xXxexpertxXx Overclocking and Modding 0 02-21-2008 10:04 PM
Osiris' 4 Step Spyware Removal Guide (old) Osiris Viruses, Spyware and Malware 89 12-26-2007 06:37 PM
upgrading system/ reinstalling vista. an51r Microsoft Windows and Software 3 06-03-2007 01:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.