Need help finding a good AGP Video card ><! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-27-2007, 02:43 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default Need help finding a good AGP Video card ><!

Hello I have this pretty horrible computer with a Geforce FX5200. I want to upgrade it. I only play WoW and CS 1.6/source. Ive looked around for a good AGP but they have like 500 Core clock memory while the PCI Express cards are cheaper with about 1500 Core clock speed...I wish i could upgrade to a PCI Express card but my motherboard doesnt have one and I dont have the money to spend for a whole new computer.

AMD 3000+
1 GB Ram
FX5200

I have 500 Dollars and I want to get this 22" LCD Widescreen monitor and a Better AGP videocard to support that moniotr while playing WoW with high FPS.

Please Help
__________________

Fayt19 is offline  
Old 01-27-2007, 05:20 AM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

ok, what size power supply do you have and what's the rating on the +12V? That will help us figure out how powerful the card can be without over powering the PSU.

There is a weekend deal for a monitor...

Acer AL2223Wd Black-Silver 22" 5ms DVI Widescreen
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824009102

but I don't wasnt to recommend a card until we know more about your present syytem.
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 01-27-2007, 08:01 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811145047

thats the case i have it comes with a PSU. It is a 400w. I dont know about the 12v thing though im a newb = \.

I did find this card though.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143046

I dont know if its good or not buti think its the only with with this high of Core clock and memory clock. I dont know if thats just for overclocking or not but like i said i just want to beable to play WoW at max with good FPS on a 22".

Oh i found this monitor too looks good and cheap.

http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16824252006.

with both of them my total comes to $517 after shipping
Fayt19 is offline  
Old 01-27-2007, 08:13 AM   #4 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

I would suggest the monitor I suggested, plus this card...

HIS Hightech H165PRQ512AN-R Radeon X1650PRO 512MB
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814161032

the 7800 is nice (I had one) but the PSU might not be able to handle it... this one should (or something similar)
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 01-27-2007, 08:15 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

is it worth it? I mean ive never even thought of going the ATI root. You think I will accomplish everything im looking for?

Also why did you choose your monitor? The one i picked just seems to have more reviews and more 5 gold eggs
Fayt19 is offline  
Old 01-27-2007, 08:23 AM   #6 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

I got the search string when I clicked on your link for the monitor, so If that's a better one you choose, then go for it... as for the card... it wil give you very good performance for the money... but the limit is going to be your PSU, not the card... the 7800GS recommends a 450W minimum...
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 01-27-2007, 09:12 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824252010

Try that link.

Anyone know of a REALLY cheap PSU? So I could get the video card and the PSU for now and then get the monitor a couple of weeks later. See my Credit Card is only 500 dollar limit = \.

Is the Video card I suggested better then the one you suggested?

If you think my PSU wont be enough then maybe you could suggest a PSU that will be able to handle both the monitor and the Video Card that is very cheap.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817159033

That PSU is a combo with the Video Card I suggested. It seems as if the 1650 is accually better then the 7800GS although a slower memory clock speed its a 512 while the 7900GS is 256 and its 40 dollars cheaper unless you figure in the 50 mail in rebate with the 7800GS.
Fayt19 is offline  
Old 01-27-2007, 10:07 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default

Don't get X1650pro

Just get 7600GS, it outperforms X1650pro and it is much cheaper
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814145135


7600GS has 12 pipelines

X1650pro has only 4 pipelines (even if it says 12), but it can do 3 shaders per pipeline (like X1900)
maroon1 is offline  
Old 01-27-2007, 10:12 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default

Quote:
Originally posted by Fayt19
159033[/url]
That PSU is a combo with the Video Card I suggested. It seems as if the 1650 is accually better then the 7800GS although a slower memory clock speed its a 512 while the 7900GS is 256 and its 40 dollars cheaper unless you figure in the 50 mail in rebate with the 7800GS.
Video memory doesn't do anything. X1650pro with 256MB will perform equally to X1650pro with 512MB

Just get either the 7800GS or 7600GS, they will both perform better even if they have less memory

Just look here at some benchmarks
http://www.techspot.com/review/24-ra...0gs/page4.html
maroon1 is offline  
Old 01-27-2007, 01:15 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Location: New Mexico
Posts: 382
Send a message via AIM to Fayt19
Default

Ok I just thought of something. But since AGP cards are WAY more then PCI x16 cards. You guys think it would be better/Smarter to just upgrade my motherboard to one that has a PCI x16 slot?

See the problem is that my video card sucks(FX5200) and i cant play WoW at max with FPS over 10-15...

So instead of getting a monitor would it be better to do that?

Heres what I have:

AMD 3200+
1 GB DDR 400
80 GB HD
FX5200

Heres what I came up with:

AMD 4000+ - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103528 $85

Motherboard - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131569 $72.99 (cheap MoBo with PCI x16)

GeForce 7950GT - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130061 $260

I can use the memory in my old system and HD and optical drive too. Only problem I have now is I dont know if the 400W with the case will power the Videocard or rather this setup is any good...

Maybe I need a PSU. But that stuff there comes out to $427.22. Do you think the video card is more power then I accually need? Since I am not getting a monitor I only have my 17" CRT at a res of 1024x768.

But like I said I think ill need a PSU and maybe this videocard is more power then what I want to do with so sshould I downgrade to a 7600GT at 139.99 with a 50$ mail in rebate and get a 1 GB DDR 400 ram to have 2 gigs? idk im confused..
__________________

Fayt19 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.