need help fast!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2008, 03:16 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default need help fast!!

okay..currently im hooking my pc to a 30 inch sharp aquos flat panel given by my uncle..i dunno whether its a hdtv or not.. its connected through my 7900gtx given component video adapter..connected to the s-video 7900gtx back.. i just found out that the tv have component connection..so is this a hdtv?? im currently linking it through a s-video and composite cable and the quality really sucks...will buying a component cable to connect it with the adapter give me hd quality and higher resolution??pls help!!
__________________

__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Old 10-13-2008, 03:31 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: need help fast!!

umm, why dont u give is a model number, but pretty sure its atleast 720p.
__________________

__________________

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 10-13-2008, 03:43 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: need help fast!!

here is the model number..World Audio Centre Pte Ltd - Home Page sorry, its a 20 inch=( so can i have higher resolution with this and will it be clearer coz its really blur now running only at 800x600. im wondering whether it will be clear becoz the adapter is connected to the 7900 back s-video port but with more pins..
__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Old 10-13-2008, 03:46 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
stalin90's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas
Posts: 1,371
Default Re: need help fast!!

Quote:
Compatible for 480i/480P576P/720P/1080i video signal from component input
go to ur display properties and change the resolution to 1280 x 720

also in u break away cable is it the one with component or just the yellow one.
__________________

- INTEL Q6700 @ 3.2 - ASUS P5Q Pro - EVGA 9800GTX - 4GB Patriot Viper @ 1066 -
stalin90 is offline  
Old 10-13-2008, 03:59 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: need help fast!!

hey stalin..thanks for ur quick reply..erm..im not sure wad ur trying to say about the break away cable..currently..its a component video adapter for component, s-video and e normal composite cable..im using the composite cable now..so i can actually go out and get real component cables to connect em to the tv and pc??..im unable to find a picture on net to show u..but by description, u shuld be able to figure how it looks like...the adapter with a s-video 7 pin connected to the gpu..then linked to a rectangular box with 3 component holes and a s-video cable.. thanks again stalin..
__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Old 10-13-2008, 11:45 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: need help fast!!

i have just gotten a component and plug it to the adapter..but the display isnt that good..why is this so??should i get a dvi-component cable adapter instead??
__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Old 10-13-2008, 11:52 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: need help fast!!

If your going out from the S-Vid the highest resolution you can get is 640 by 480 regardless of adapters. Your best bet would be a VGA to component video cable.
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 10-13-2008, 11:55 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: need help fast!!

erm..im connecting 480p now and things are much clearer now.but its so fonts are so big=( so is there a vga or dvi to component adapter?
__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Old 10-14-2008, 12:12 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default Re: need help fast!!

Something like this. Might be able to find it cheaper elsewhere.

Optoma BC-VGCRXY00 VGA to Component RCA Adapter at TigerDirect.com

Edit:
InFocus Component to VESA Adapter - 7'' - SP-VESA-ADPT - Buy.com

PROVANTAGE: BenQ 5K.J8119.501 VGA to Component RCA-Cable Adapter

In all honesty a 20" 720P TV is is worse then a 17" monitor...
__________________
Bedroom Rig:
HP Pavillion Mini Tower Case
Intel Pentium III Coppermine @ 800MHz
Hyundai 128MB PC100 SDRAM @ 3-2-2-5
Vision Tek Xtasy 9200SE PCI 128MB @ 200/400
19GB Quantum Fireball

Don't be jealous!
Jumping_Bean514 is offline  
Old 10-14-2008, 12:17 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 152
Default Re: need help fast!!

thanks jumping bean for ur quick reply..just want to ask one more thing..can my tv run at higher resolution?becoz this specs here shows Sharp Aquos LC-20B10M (20-inch LCD) Specs - TVs - CNET Asia 640*480... if i buy the adapter, can i run higher than that?thanks once again..
__________________

__________________
CPU: C2D E8400 @3.8Ghz
MEM: 4x2Gb TeamElite @844Mhz 5-5-5-15
GPU: Sapphire 6950 2 Gb Dirt 3 flashed to 6970
HDD:Western Digital 2x500Gb
PSU: Corsair AX750 Gold
CPUCooling: Noctua NH-U12P
Casing: RaidMax Case
galant_mod is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone know a good, fast SMTP relay service? og5 Computer Networking and Internet Hardware 1 08-09-2008 01:48 PM
Fast SSD vs. Hard Disks Osiris Monitors, Printers and Peripherals 10 08-01-2008 04:47 PM
Intel Shows Off Insanely Overclocked Aircooled Nehalem But We Can't Tell You How Fast Puddle Jumper New Technology and Products 12 06-09-2008 07:38 AM
Fix For Fast Draining Zune Osiris Phones, Tablets, and other Handheld Devices 0 11-28-2007 07:34 PM
2 Wireless adaptors.. internet twice as fast? AMDSCOrPiO Computer Networking and Internet Hardware 7 03-30-2007 12:02 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.