Need Help!!!!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-06-2007, 02:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Need Help!!!!!!!

when boot up PC screen is all scrambled, hubby's PC which he built for gaming ( he's at work!)
__________________

Gemsy13 is offline  
Old 09-06-2007, 03:33 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Re: Need Help!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Gemsy13 View Post
when boot up PC screen is all scrambled, hubby's PC which he built for gaming ( he's at work!)
he thinks it may be the graphics card which is an Asus ATI Radeon EAX-X1900 XT-X 512MB PCI express.

but any other sugestions would be helpful....

Thanks
__________________

Gemsy13 is offline  
Old 09-06-2007, 03:55 PM   #3 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need Help!!!!!!!

it could be the resolution?
what kind of monitor is it.(size)?
Try setting it at the native resolution.

If your mobo has onboard graphics, take out the card and check if it works.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-06-2007, 04:00 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Re: Need Help!!!!!!!

i know it doesn't have onboard graphics and it has been working fine till this afternoon so i don't think it's the resolution.

i will pass this info on tho

Thanks
Gemsy13 is offline  
Old 09-06-2007, 04:07 PM   #5 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need Help!!!!!!!

You could try cleaning out the card..but i doubt thats it.
Well i bet somone else will come across and bet much better help.
Sorry i couldnt help much.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 09-06-2007, 04:10 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Re: Need Help!!!!!!!

thanks any way i appreciate it
Gemsy13 is offline  
Old 09-06-2007, 04:38 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default Re: Need Help!!!!!!!

The card could be overheating causing it to artifact.
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 09-06-2007, 06:28 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Re: Need Help!!!!!!!

I don't think it is overheating as it has been running fine for the past 4 months.
I have artic cooling fans in the system and the GC temp is 32 on my display.
System is

Ati Radeon EAX-X1900 XT-X 512mb (pci express)
2 x Western Digital 250GB Hard Drives
FSP Sparkle FX700-GLN Epsilon 700w ATX2.0 PSU
Asus A8R32-MVP Deluxe Crossfire Motherboard
AMD Athlon 64X2 Dual Core 4200+
Corsair 2GB DDR Pro Twin

Anymore help would be great Cheers.
Gemsy13 is offline  
Old 09-08-2007, 03:34 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Default Re: Need Help!!!!!!!

Ok I left my pc off for the night and it booted up in the morning fine.

I left it running for 2 days all temps were normal and it locked up and now it has gone back to the scrambled screen on boot up.

Any ideas as to what it could be?

Thanks
Gemsy13 is offline  
Old 09-08-2007, 03:36 PM   #10 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Need Help!!!!!!!

The card could be faulty...try using a different card if you have one. You could just go buy a cheap pci or pcie card and see if the problem is solved. If it works, that means its your card.
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.