Need to cut money off this build :( - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2007, 12:18 PM   #11 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Don't mess with single cores anymore, I say cut down to a cheaper version of RAM and get a gig. That's what I had to do, I still only have 1 Gig which i've had since christmas. Although my RAM just went down 15 bucks to 99.99 so i'm about to purchase another stick. A C2D @ 3.2ghz, a 7900GS at 615/835 and 1 Gig of RAM lets me play oblivion at high with not much lag at all. I can bet you once I get another I will be even better. Trust me though if you need to cut money just cut down one gig Like I did and get another later. Also as stated you dont need 600w's.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 02-08-2007, 03:48 PM   #12 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default

dont get a single core, stick with a dual
__________________

__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 02-08-2007, 04:01 PM   #13 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

Quote:
Originally posted by fade2black2004
dont get a single core, stick with a dual
words of wisdom indeed... lol

stay clear of any single core... aps should be turning to multi-threaded soon with pretty much ALL prebuilds becoming dual cores
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-08-2007, 07:45 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 337
Default

Get dual core. 2gb ram if you can, if not then I guess you could get by on a 1gb stick and upgrade when you have more money. To shave off a few bucks, you could drop the ram down to DDR2-667 or DDR2-533. Unless you're overclocking, I doubt you'd notice a difference.

Like brinks said, that motherboard is the wrong socket type for that CPU. It's a 939, CPU's AM2. I'd stick with AM2. Heard this is a good budget AM2 board, but I have no experience with it.
http://www.ncix.com/products/index.p...nufacture=ASUS

You can get a better case for less since it looks like that one has an included psu (which probably sucks) and you're buying a separate PSU anyway. The CM Centurion 5 is a little cheaper, but not as flashy. I guess it depends on if you prefer the cheesy look
http://www.ncix.com/products/index.p...e=COOLERMASTER

If you want to save a few bucks, this psu might be good enough for your system since nothing looks THAT power hungry. But then again, a bigger psu will give you more upgradeability, so it's up to you.
http://www.ncix.com/products/index.p...%20Electronics

*edit*
could also drop down to a x2 3800+ instead of the x2 4200+
Jrod is offline  
Old 02-08-2007, 08:02 PM   #15 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

mobo: abit kn9 ultra.
i can vouch for mine, and it's 75 bucks.
stick with the ddr2 800 and stick with 2gb.
you can also drop the 4200 for a 3800, it will overclock to the same speed as a 4200 stock with no voltage increase (i.e. no aftermarket cooling).
get a smaller hard drive. 80 or 160 is plenty you can always pick up another one later. it will take you awhile to fill one of those anyway.
get a smaller psu.
screw vista, i'm keepin xp till my 'puter blows up.
maybe a cheaper case that has good airflow. i have a 50 dollar rosewill that ventilates like crazy.
all that should shave a couple hundred off for ya.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.