Need big time help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2006, 08:57 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default Need big time help

Building this computer:
x1900 AIW
Pentium D 805
Aspire Q Pack
WD 80gb SATA
LG DVD Writer (5 inch)
G Skill Extreme 2GB ddr2/800


Now what motherboard do i pair with this? It needs to support ddr2 800, have pcie x16 and support the d 805. The reason for ddr2 800 is im dropping in conroe and new mobo later so...

So basically what micro-atx mobos support ddr2 800? Are all ddr2/667 mobo's capable or running ddr2 800?

My only other option is to go with aspire x-plorer...but then would the P5ND2-SLI work with ddr2 800?
__________________

blaackoran is offline  
Old 06-14-2006, 09:26 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Calibretto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Indiana, USA
Posts: 133
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813127213

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813127235

the first one is the cheapest one I could find and the second one is about $170. Both support the PD, DDR2 800, and PCI-E x16.

And the P5ND2-SLI only supports DDR2 667.
__________________

__________________
- Gigabyte P35-S3G
- Q6600 @ 2.40GHz | Cooler Master GeminII
- 4GB OCZ Platinum @ 800MHz
- XFX 9800GT | Zalman VF1000 Cooler
- Antec Three Hundred Case | Antec NeoPower 380W PSU
- Acer 22" Widescreen LCD (1680x1050)

- Best 3DMark06 Score: 15109

PM me when you have read this.
Calibretto is offline  
Old 06-14-2006, 09:30 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

yeah but cant u run faster memory on a 667? also arent there any viable micro atx's?
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 06-14-2006, 09:30 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Calibretto those x955 motherboards. Conroe will be running x975 chipsets.

Yes the second one is X975, but I would wait for companies to release official conroe motherboards instead of getting a x975 now and trying to flash it or somthing....
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 06-14-2006, 09:32 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

best bet seams to be this

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131545

or this

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128303

but neither will run conroe... the only thing that might do that is a full ATX form factor and that'd be this
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131589
GageMW is offline  
Old 06-14-2006, 09:58 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

i dont care about running conroe on the board i buy now, im going to drop it in later.

But those motherboards can run G.SKill Extreme 2gb ddr2 800 right?
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 06-14-2006, 10:05 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

wait when you say drop it in, do you mean buy a new motherboard and drop the conroe in?
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 06-14-2006, 10:07 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

i mean in like 4-5 months im gonna buy conroe and a conroe board... just care about getting d 805, x1900 aiw and ddr2 800 ram to work in micro atx format right now...
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 06-14-2006, 10:09 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

so will ddr2 800 work in the Gigabyte GA-8I945GMF ??
__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 06-14-2006, 10:13 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

it'll work, but not at that speed unless you overclock.
micro atx boards are only running at 667 stock right now
__________________

GageMW is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.