My 'Workstation' build - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2006, 06:08 PM   #31 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Yea, you probably won't run UT2K7 maxed out on a 6800GS/GT but you've got to be kidding me if you think a 7800GT won't max the **** out of UT2K7. "I don't care what you think" either, so there we are.

As for skipping GeForce 7...how do you know that Geforce 8 will be a bigger step from GeForce 7 than GeForce 7 was from GeForce 6?

You don't. There aeren't even any hard copies of GeForce 8 and its already being made out to be some crazy revolutionary series.

I don't doubt the 7900GT/X is going to own every videocard out there, but back to the point at hand; He should still get the 7800GT. You noobs can't really make up your minds can you? One day you're saying that the 7800GT is the best bang for the buck card out there, and then next you're calling it useless trash. This Forum needs help.
__________________

Flanker is offline  
Old 01-25-2006, 06:35 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 543
Default

i think i agree with flanker on this since even though that link beed posted did say that it got a 13,000 on 3dmark05, 3dmark is synthetic benchmark so we won't know how good the cards perform in games thereforee we cant really say that the 7900 with be double the performance
__________________

__________________
3200+ A64 skt 754
ASUS K8N4-E Deluxe
2x 512mb corsair value
X1800XL 512mb@X1800XT
2x 80g WD SATA
X-FI Platinum
Antec P180b
Running is offline  
Old 01-25-2006, 06:49 PM   #33 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 240
Default

Yes, I'm with Flanker on this. After watching a G6100 onboard GFX chip take on HL2 with awsome settings and still cheaper for the entire mobo than the crappy old GFX card I have now I lost faith in these massive graphics requirements.

I'm about $50 over my budget and that's somewhat ok. I might try to throw the VGA and chipset coolers ($60 together) on to the order when I get it if I can.

Thanks again for everyone's help and suggestions... I guess I've only one question left now. Is it worth getting a SATAII drive? Or is SATA I just as capable?
__________________
In The Mail!!!!- Athlon 64 3500 @Stock/Abit K9N SLi sAM2/2GB G.Skill DDR2 800 @Stock /XFX G7900GT XXX 520/1500Mhz/74GB Raptor w/ 16mbcache/300GB 16mbcache SATA HD/NEC DVD-RAM Burner/OCZ ModStream 520watt psu/ThermalTake Armor Jr./Logitech EX110 mouse/keyboard
Mk97 is offline  
Old 01-25-2006, 07:02 PM   #34 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Again...it's pretty much been confirmed from numerous sources that UT2007 will run on a 6800 card on high settings, we went through this debate months ago and everyone seemed to finally reach that conclusion and there is no way we're getting back into this, especially in a topic about someone building a freaking workstation

Thank you
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-25-2006, 08:17 PM   #35 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Deleted the last few posts as they don't have anything to do with the topic and are just people bickering back and forth. Please stay on topic or don't make any more comments or I have will have to proceed more dratistically
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-25-2006, 08:23 PM   #36 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by Mk97
Is it worth getting a SATAII drive? Or is SATA I just as capable?
SATA150 isn't "just as capable" but SATAII's higher capabilities are next to useless. You'll never use the high transfer rate, I think, that SATAII provides. Stick with SATA150, no need to waste money.
Flanker is offline  
Old 01-25-2006, 09:59 PM   #37 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

SATA II drives are actually pretty cheap now, i got a WD 250gb SATA II at newegg for $100. they may not be at their full use right now, but i think that windows vista is going to make better use of the SATA II. i'd get it, its not expensive.
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 01-25-2006, 10:27 PM   #38 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Default

Hey man I found a really good Bundle with an DFI SLI Mobo with the 7800 GT for $359 which you should consider:

Here it is :
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130238

Also comes with a free copy of quake 4 , I thought this was awesome when i saw it

It's EVGA too , which is a reliable brand and one of the best
Bullet-X2 is offline  
Old 01-25-2006, 10:35 PM   #39 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Yea, thats a pretty good deal. I know a guy who has the eVGA board, its pretty good, nothing to throw a book at.
Flanker is offline  
Old 01-26-2006, 02:26 AM   #40 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 240
Default

Well I checked it out, and I'd be spending $50 more for the MSI board. I'm leaning to the MSI tho, because I check a few reviews and I don't think it'd be on the same level OC'ing wise as the MSI.. that and a few other things... plus all my components would all be black so i guess asthestics got the better of me.

One other crazy question... So if I wanted to replace the chipset cooler... could I perhaps use a zalman VGA cooler? technicly it's sopposed to fit a couple different sizes... so I could, in theory use it as a chipset cooler...
__________________

__________________
In The Mail!!!!- Athlon 64 3500 @Stock/Abit K9N SLi sAM2/2GB G.Skill DDR2 800 @Stock /XFX G7900GT XXX 520/1500Mhz/74GB Raptor w/ 16mbcache/300GB 16mbcache SATA HD/NEC DVD-RAM Burner/OCZ ModStream 520watt psu/ThermalTake Armor Jr./Logitech EX110 mouse/keyboard
Mk97 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.