My Temps are they normal? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2006, 11:32 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default My Temps are they normal?

Before this build i have never really care for temps, well now i do...

refur to my sig with the spec's

My temp: CPU 18-23C
Other: 34-42C
gForce 4 thing: 37-43

ARE those ok? or sould i ventelate better?
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 02-13-2006, 11:57 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

I think your temp's are off,What are you using to monitor them?
__________________

Shumway is offline  
Old 02-13-2006, 12:05 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 41
Default

His temps seem fine I think? The CPU might be a little low though (my 3000+ runs at low 30's)

But if that is your actual CPU temp, then your temp is good and low like it should be.
kirab is offline  
Old 02-13-2006, 12:30 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

those seem really low. The CPU temp can't be right. Room temperature is somewhere around 20... Use different programs to monitor your temps. go to www.majorgeeks.com and download:

Everest Home Edition
Speedfan
Motherboard Monitor 5

One of those is bound to give a good reading. I really don't care for speedfan or motherboard monitor, however it is a good cross referening strategy.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-13-2006, 12:52 PM   #5 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Check the temp. using everst home edition then report back to this thread.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 02-13-2006, 01:03 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 823
Default

well i just tested my cpu with pc wizzard and everest, and it says its 19c, now......thats not right, whats the prob?
harry18 is offline  
Old 02-13-2006, 01:42 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

it could be the sensor ... not in the right spot ...... or wrong sensor reading ???
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 02-13-2006, 02:34 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 823
Default

ok, can i fix it, where is the sensor, whats it on?
harry18 is offline  
Old 02-13-2006, 02:34 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

sounds like we have some sensor issues...

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-13-2006, 07:23 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Here, i used Everest or watever, here they are:

CPU 19-21C
Other: 35-39C
gForce 4 thing: totaly a 39C

Im useing smart guard before, The one's in bios read


CPU 21C
Other: 42C
gForce 4 thing: 41C

I think thats good right? the Colder the better correct? They ae low caz i have a giant air conditioner running at one side, instead of the case cover... i also have 2 1/2 ZELMANS thermal paste tubes applied... and i have 7(120mm) fans and 2(80?mm) running to and from my case...

Also if my gforce 4 thing goes above 50C is that bad? , caz i had a peice of paper stick inside and i din't see it till my computer started makeing noises.

What are normal temps?
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.