Is my RAM that good? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-05-2007, 01:35 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Is my RAM that good?

I've been surfing newegg today, just because no one is home, and nothing to do... Newegg.com - CORSAIR XMS2 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 675 (PC2 5400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

i normally oc to 350mhz ?(fsb)... but then something fails. i think it's my ram, i add .2 volts, and it maxes out at 348ish (5-5-5-15), but when i raise to .3 (or 2.2) it still fails... i think its the rams fault. is it just me or is this the rams stopping point, and should i consider to get gskill hz now, since i bought my ram for 105 (at xmas) and now 2gb pc6400 is the same price
this is what i do

tons of gaming
a lot of internet browsing
multimedia stuff, putting together movies, ect
multitasking (most of the time, i have
wmp 11 open, firefox, rivatuner, speedfan, aim, and game [oblivion,fear,tiger woods 07, bf2, or bf2142])

should i really save up and get the new ram, or just keep it

(btw should i keep my ram that i have in the mobo when i get the new 2gb, for a total of 3 , or just save it...)
__________________

__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 06-05-2007, 01:44 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Is my RAM that good?

XMS2 ram isn't very overclockable. And I've experienced the same thing.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-05-2007, 01:46 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: Is my RAM that good?

but you think my ram is whats holding me back??? because i dont mind staying at 350mhz, i mean thats past x6800 performance, but i just wana see how far i can go. so, you think i should get gskill hz?
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 06-05-2007, 01:47 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Is my RAM that good?

If it satisfies you, I don't see a reason to buy new ram. But HZs will most probably take you further. And also it is DDR2 675. DDR2-800 is better for overclocking.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-05-2007, 02:00 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: Is my RAM that good?

i wana try to hit the big 400.
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 06-05-2007, 02:01 PM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Is my RAM that good?

HZs it is.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-05-2007, 02:01 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Is my RAM that good?

yeah XMS2 isn't that great for overclocking.

My crucial ballistix is only rated at 667mhz and I have it running at 1138mhz

If you want to push your setup further then I suggest getting 2x1gb of better quality ram....just changing to 2gb and faster ram will be an ugprade in itself, even if you don't OC the CPU any more.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-05-2007, 02:03 PM   #8 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Is my RAM that good?

If you decide to get the HZs, just stick with 2gb of ram for now. That's all that is needed. Just save the XMS2 for a rainy day.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-05-2007, 03:22 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Is my RAM that good?

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
If you decide to get the HZs, just stick with 2gb of ram for now. That's all that is needed. Just save the XMS2 for a rainy day.
yeah, or just sell it on ebay for a few dollars
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-05-2007, 04:21 PM   #10 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Is my RAM that good?

what do you guys mean xms isnt overclockable???
i can (note the "i can" part...i dont all the time) run mine at 480+mhz w/ 4-4-3-5 timings, stable. thats a pretty beefy overclock...certainly with those timings...
at 4-4-4-12 i can run it at like 550+.
at 5-5-5-15 dont even get me started...
but in any event, ima gonna git me some gskill soon and put the xms in the moms rig. gskill is VERY overclockable, but to say that xms isnt is kinda funny. woot woot
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recommend a Good MMORPG zetahammy PC Gaming 12 09-29-2007 01:25 PM
Good UK online website that sells / specializes in mp3s? Willeh Off Topic Discussion 5 07-27-2007 08:02 PM
khan008 here is a run down of what is good and bad with your build saltynay New Systems | Building and Buying 190 05-22-2007 04:56 PM
Is this a good cooler? Mike9182 New Systems | Building and Buying 8 05-14-2007 09:11 PM
Good Webcam? SiZcO Computer Audio and Multimedia 2 04-07-2007 02:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.