my psu wont melt now will it? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2007, 06:10 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default my psu wont melt now will it?

Just bought this today



Absolutely love it, totally for-filled my expectations

Anyway onto my question, will my OCZ modstream 520w cope ok with this 8800GTS 640MB? it has i believe 28A on the 12v rail but in the instructions for the card it says 30A @12v? will it be ok as ive run 2 games both play great and it has scored me an extra 2500 points in 3Dmark 06 which i was very impressed with
__________________

jonny_uk is offline  
Old 05-18-2007, 06:11 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: my psu wont melt now will it?

always go with the higher number just in case
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-18-2007, 06:29 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default Re: my psu wont melt now will it?

That means nothing to me! elaborate a little?

you mean i should take the 30A figure and not go below it?
jonny_uk is offline  
Old 05-18-2007, 06:37 PM   #4 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: my psu wont melt now will it?

mine runs fine off of 420W and it is an old psu
__________________
saltynay is offline  
Old 05-18-2007, 07:17 PM   #5 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: my psu wont melt now will it?

congrats johnny that is one wicked lookin card
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 05-18-2007, 07:20 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: my psu wont melt now will it?

eh 30 amps should be good. i think the minimum the card needs is 25 but i bet it would work at 24 too.
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 05-18-2007, 07:49 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default Re: my psu wont melt now will it?

Thanks guys
jonny_uk is offline  
Old 05-18-2007, 07:53 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: New Stanton, Pennsylvania
Posts: 1,017
Send a message via AIM to psp_crazy1
Default Re: my psu wont melt now will it?

tell us how it runs and lucky you. wish i had the money now for a new psu and 8800...
__________________
AMD 4850 - e4300 / Tuniq
Gigabyte DS3 - Gskill NQ 2gb
WD 200gb - Hitachi 60gb
Ultra ATX wizard case - Xcilio 500 watt


Toshiba Satellite A305
Sony Vaio VGN-BX560B
Sony Vaio (P3, 256mb RAM)
psp_crazy1 is offline  
Old 05-18-2007, 08:11 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default Re: my psu wont melt now will it?

well i already know two of my games i play alot(battlefield 2142 and farcry) play great on max settings with very high frames per second, and as i said i got an extra 2500 points in 3Dmark 06.
So at the moment it seems to be running spot on
jonny_uk is offline  
Old 05-18-2007, 09:39 PM   #10 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default Re: my psu wont melt now will it?

nice card... I have one as well.. (PNY version) and it rocks! agree with above though... your PSU will handle it. no worries...
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.