my pc and games - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-01-2006, 12:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default my pc and games

As I menshond in my last post, i need to know what to upgrade in my pc for High end games.

Here are my specs

Model: Dimension 4600i
BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A10
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs)
Memory: 510MB RAM
Page File: 511MB used, 862MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode


Card name: RADEON 9800 PRO (Microsoft Corporation)
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: RADEON 9800 AGP (0x4E48)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_4E48&SUBSYS_10021002&REV_00
Display Memory: 128.0 MB
Current Mode: 1152 x 864 (32 bit) (60Hz)
Monitor: SyncMaster 711N/712N/710NZ12
__________________

compfreak4334 is offline  
Old 04-01-2006, 01:03 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

6800GS for graphics card (agp), another 512 stick of ram - need to find out what type with CPU-Z.

Btw. you don't have two CPU's, you have a HT cpu.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-01-2006, 01:05 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default

I know, so 6800gs and more ram, got it.
compfreak4334 is offline  
Old 04-01-2006, 01:16 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You will also need to check your PSU for how many watts and amps it can supply, then report back to here with your findings, we will then scramble some spitfires who will deploy the answer.


(got seriously bored.)
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-01-2006, 01:23 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default

whatts and amps?
compfreak4334 is offline  
Old 04-01-2006, 01:46 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You remember physics?? lol.

The graphics card requires quite a bit of power.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-01-2006, 02:07 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default

so, how do give it power/how do i find out how many amps and watts i have?
compfreak4334 is offline  
Old 04-01-2006, 02:43 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Open up the case, look at the PSU - there will be a sticker on it, read off of that.

The graphics card will recieve power by a 4pin molex cable.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-01-2006, 04:36 PM   #9 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

maybe you should try out a 7600 gt
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 04-01-2006, 04:58 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 823
Default

knowing dells it will probly need a much more powerfull psu, the one in my bros comp is only 370watts, and thats like a brand new dell, but if ya get a new psu, then ya may need a new case, but the dell mobo wont fit so ya need a new one of those, basicly get a nice shniey new pc, actully now i look at your specs, i think thats pretty much the same dell as i had, so it will have a, hehe get this......250watt psu
__________________

harry18 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.