My pc expert help needed - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-08-2006, 11:03 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

whats your budget for psu?
__________________

Static_11 is offline  
Old 04-09-2006, 12:03 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 23
Default

not a lot but i want one that will be enough for games.

what did you mean "how bout u get that ram u picked". you said to get 2gigs


you still havent explained why UT ultra-D is better than UT SLI-DR
or why its better than SLIX16.
__________________

railmaster7 is offline  
Old 04-09-2006, 04:45 AM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

i would just get a rosewell powersupply at newegg... it works.

And all ram would work on any mobo as long as its the same type
theres:
DDR2
DDR
SDRAM
and a couple others
alexsabree is offline  
Old 04-09-2006, 04:52 AM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

whats your budget for a psu.. not alot isnt a budget.. my not alot could be 100 bucks.. yours could be 50
Static_11 is offline  
Old 04-09-2006, 10:23 AM   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

i think i PM'd u about the mobo, i meant get that 2gig ram u picked the Corsair XMS, it was a good choice. and as for PSU get a Antec, or Rosewill or cooler master or something they are pretty good. Antec TruePower II 550watt is a great value.
john3 is offline  
Old 04-09-2006, 10:25 AM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Quote:
Originally posted by railmaster7
CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit System Memory

this is the ram im thinkin about. if i decide to get a
ASUS A8N32-SLI Deluxe Socket 939 NVIDIA nForce SPP 100 or a
MSI K8N Diamond Plus Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI X16 or a
Lanparty mobo
would this ram would work on all of these?
I'd recommend you get OCZ or G.Skill RAM

and anyway, if the motherboard doesn't support both cores, just update the BIOS.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-09-2006, 10:31 AM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

if your gonna overclock , your better off taking this 2gb ram
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231021 and the opteron 165 processor http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103588 (also dual core,overclocks like a dream and the stock cooler is very good even for oc) , if your not gonna overclock then stick with the x2 4400 and with this ram
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231032

as for psu's considering the parts , better take one of these
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103932
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104014
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817711001

as for case , thermaltake armor
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811133154 (bit heavy,but resonably priced FULL Tower and have good cooling)
jeremy is offline  
Old 04-09-2006, 11:38 AM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 76
Default

Go to DFI forums and you will get an education from the experts on both boards and be able to choose the best components to fit with it. PSU, Ram, etc.
http://www.dfi-street.com/forum/
__________________
DFI Lanparty NF4 SLI-DR Expert
AMD Opteron 185
OCZ Platinum 2GB(2 X 1GB) 3 3 2 8
EVGA 7900 GTX
OCZ Powerstream 600 Watt
LiteOn DVD Burner 16X w/Lightscribe
2-74GB Raptors (RAID)
WD 150GB Raptor
Mitsumi 1.44 Floppy
ATI TV Wonder Elite
Thermaltake Tai-Chi W/Built-in H2O (GPU & Chipset)
CoolIT Systems Freezone CPU Cooler
caveman4810 is offline  
Old 04-11-2006, 12:25 AM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 23
Default

$100 max.
railmaster7 is offline  
Old 04-11-2006, 08:37 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 23
Default

Quote:
Originally posted by caveman4810
Go to DFI forums and you will get an education from the experts on both boards and be able to choose the best components to fit with it. PSU, Ram, etc.
http://www.dfi-street.com/forum/
ive been there, they suggested the crucial, Gskill, or OCZ. most (if not all) of the lanparties only support 8x each when SLI is active. but right now im leaning toward MSI K8N Diamond Plus Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI X16.
__________________

railmaster7 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.