My "New" PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2006, 07:26 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 86
Default My "New" PC

Alright Friends, I'll be getting my final PC part for Christmas soon. What I'm interested in is what all I can throw at it. Will I be able to throw games such as Gothic 3, Oblivion, Fear, HL2, ect with now problems. Possibly even midway to max. For those of you that already have decent PCs tell me what I'm going to need for that extra boost.

Mobo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813185090

RAM
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820141424
OC'd two of these

GFX Card
http://www.newegg.com/Product/Produc...814143049#spec

Processor
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819104245

Power Supply
I know it's a 500W

Now, the only thing I'm concerned about is the CPU, but my stepfather keeps complaining to me that I'll mess up my mobo again if I put in a new CPU. I think it's a load of crap but oh well.
__________________

GhostDJR is offline  
Old 11-29-2006, 07:53 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 376
Send a message via AIM to Saint71
Default

That build is really bad. I would be surprised if you could play new games on medium settings and have no lag with that setup.
__________________

Saint71 is offline  
Old 11-29-2006, 08:04 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Ya that processor is really terrible and the memory and the mobo im not sure about the only really good thing you have is a 7600GT but i would recommend the XFX series over the BFG.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 11-29-2006, 08:15 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 86
Default

The build isn't that bad. Not after I pop a 2.0 gh CPU in there. The only difference almost in this pc and many of the pcs's I've seen play Oblivion with the pretty mods is about 512 mb of RAM.
GhostDJR is offline  
Old 11-29-2006, 08:19 PM   #5 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

Ghz doesn't really matter. I wish it did, that way my P4 Northy would be faster than most Conroes
__________________

Greg is offline  
Old 11-29-2006, 08:47 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 86
Default

Then what's the problem with me running Some of these games besides that 512. But there's no way in **** I'm dishing out enough money for a new gig stick. BLECH
GhostDJR is offline  
Old 11-29-2006, 08:53 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 421
Default

It's not going to last you long mate, that's all I can tell about it. The PC I got two years ago ****s all over that with all due respect and it's already average at handling the newest games such as Oblivion.

Then again, for that price you can hardly go wrong...
Phrantic is offline  
Old 11-29-2006, 09:02 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Quote:
Originally posted by GhostDJR
I've seen play Oblivion with the pretty mods is about 512 mb of RAM.
I dont think Oblivion runs real good with 512mb.
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 11-29-2006, 09:09 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 86
Default

I mean it's 512 above my gig.
And what really is wrong with my PC besides the processor. Would you feel better if I had a 2.6 gh intel that's the exact same as what I have now.
( intel sucks ;/ )
GhostDJR is offline  
Old 11-29-2006, 09:15 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 576
Default

You don't want a Pentium anything.
__________________

__________________
Stacker 830 - e6600 @ 3.6ghz - Eva 9800GTX+
X-Fi Xtrememusic - 4GB OCZ SLI 1066
Sceptre 20.1" - Logitech Z5500 - Gigabyte DS3 965p
RalliArt882 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.