My New Build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2006, 04:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default My New Build

Ok first off this is the first computer I have attempted to build so sorry if i do something stupid tech whise .

What I already have:
Keyboard
Mouse
Sound system
Sony DvD RW
Maxtor 6E030L0

What im Getting:

XFX PVT71GUQF3 GeForce 7900GT 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16814150216


--------------------------
CORSAIR ValueSelect 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 667 (PC2 5300) Desktop Memory Model VS1GB667D2 - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820146580


--------------------------
GIGABYTE GA-965P-DS3 Socket T (LGA 775) Intel P965 Express ATX Intel Motherboard - Retail
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128012


----------------------------------------
Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz LGA 775 Processor Model BX80557E6600 - Retail
http://www.newegg.com/product/Produ...N82E16819115003

---------------------------------------

COOLMAX CUG-700B ATX 12V( V.2.2) 700W Power Supply
http://www.newegg.com/product/Produ...N82E16817159058

------------------------------

Total: $848.96 U.S.
Budget: $1500 CAN

*The PSU was a combo with the Core2 Duo 50$ in savings.

So what do you think should I go to a mobo that will be directx10 compatible or what would you upgrade?
__________________

Computernoober is offline  
Old 12-26-2006, 04:44 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 421
Default

Just get a good card like that 7900GT or an ATi X1950Pro that will get you going for a few years, then in a few years time when DX10 becomes a necessity pick up a Nvidia 8 series card or an ATi R600 card, it will save you a lot of money. There are no games out there that require dx10 and there won't be for the next couple of years. Dx10 only works in Windows Vista which has yet to hit the streets.

The current motherboard will serve you fine imo.
__________________

Phrantic is offline  
Old 12-26-2006, 05:44 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default

thanks for reply. Will this all be compatible together and do you think id get a better deal if I bought a premade system with simliar specs.
Computernoober is offline  
Old 12-26-2006, 07:45 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 67
Default

If you only want 1 gig of ram and don't plan on upgrading to a second gig then its better to get two 512mb sticks so you can run dual channel.

If I were you I would get two 1 gig modules like this here
Spartan III is offline  
Old 12-26-2006, 07:48 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 67
Default

What case are you using?
Spartan III is offline  
Old 12-26-2006, 08:04 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default

I have a stock case currently will i need a new case?
Computernoober is offline  
Old 12-26-2006, 08:06 PM   #7 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default

you will want a nice case with some nice cooling
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 12-27-2006, 02:35 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 67
Default

Yeah if you are buying that kit you are going to want a case with decent cooling. You can get them pretty cheap if you don't want all the fancy "looking" stuff and just the performance.

This is my personal favorite case, but I couldn't afford it because I am on a $500 budget Enermax Chakra Mid-Tower
Just about the best air cooling possible, and it looks awsome with blue LED 120mm fans inside plus you have the 250mm fan on the side to show you are 1337.

If you want something cheaper than this is what I bought for my system and with all 3 possible 120mm fans should be more than enough airflow for you Rosewill R604-P BK ATX
__________________

Spartan III is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.