My first build...Just doesn't turn on. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-14-2008, 06:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 30
Send a message via MSN to Felixhi
Default My first build...Just doesn't turn on.

Well I was here about 1 month ago deciding on a build. Heres what i brought

4GB OCZ 800MHz DDR2 RAM
320GB Seagate barracuda hard drive.
AMD Athlon x2 6400+
ATi Radeon hd3870 512mb GDDR4 GFx card
Acer 22" widescreen.
MSI K9a2 cf-f Mobo
750 Watt ULTRA Psu..
I've put everything together and connected the psu, and nothing else and hit the power button, nothing happened. I think it has to do with those LED lights. I'm not sure if thats what there called but i think. Can anyone help? Do I have to connect something else than the PSU for the machine to start?
__________________

Felixhi is offline  
Old 03-14-2008, 06:15 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

Did you connect the power switch to the mobo? Did you connect power to the graphics card? List all connections, steps you did.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-14-2008, 06:21 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 30
Send a message via MSN to Felixhi
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

1. Put the RAM on the mobo.
2. Added CPU And CPU cooler.
3. Installed PSU on case.
4. Put in the mobo.
5. Connected the psu to the mobo.
6. Installed those LED's or whatever they're called, just put them into the colored slots on the mobo.
7. installed GFX card.
8. Connected a cord from the PSU to the gfx card.
9. installed hdd
10. Installed Optical drive.
Felixhi is offline  
Old 03-14-2008, 06:24 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

Did you connect the power and reset switch? Is the switch on the back of the PSU set to | instead of O? Did you plug in the PSU to the outlet?
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-14-2008, 06:29 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 30
Send a message via MSN to Felixhi
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

Well from the psu there I only connected that 24 pin thing to the mobo. And of course all the other stuff for fans, hdds, and that.
Felixhi is offline  
Old 03-14-2008, 10:32 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

well then pushing the button on the case wont do anything, you have to have it connected to the mobo.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 03-14-2008, 11:20 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
well then pushing the button on the case wont do anything, you have to have it connected to the mobo.
That's where I'm getting at lol...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-15-2008, 02:34 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

Quote:
Originally Posted by Felixhi View Post
Well from the psu there I only connected that 24 pin thing to the mobo. And of course all the other stuff for fans, hdds, and that.
my motherboard had to have a 6pin/8pin connecter as well as the 24 pin. The 6pin atx power cable wasnt feeding enough power so I had to remove a plug and use the 8pin before it would turn on.
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 03-15-2008, 12:03 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 30
Send a message via MSN to Felixhi
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.


Thats what I connected to the mobo from the psu...
Felixhi is offline  
Old 03-15-2008, 01:24 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 30
Send a message via MSN to Felixhi
Default Re: My first build...Just doesn't turn on.

UPDATE: The one fan turned on, but then i smelled something burning somebody help?
__________________

Felixhi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
new build wont turn off chris187 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-30-2007 08:39 PM
A newb story: Buying is done...time to build jfenwick New Systems | Building and Buying 83 08-17-2007 12:42 PM
New build won't POST... couple quesitons dkh Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-29-2007 04:28 PM
new build, random turn offs harnar123 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-20-2007 10:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.