My Alienware - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-26-2005, 09:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Send a message via AIM to GonZo
Default My Alienware

so i got a old *** alienware with a asus (i forget what kind motherboard) with a 5200 FX ultra

anyways i think thats enough info
i wanna get a pcie mb thinkin on this one http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=246485

and get a 7800 GTX with that board and an amd 64

anyways i was wondering if this setup would work?
and can i hook it up with my old board and keep both?
and is it worth it? im sure it is but id rather have other opinions on this

thanks
-GonZo the GREAT! ha
__________________

GonZo is offline  
Old 08-26-2005, 11:30 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 821
Default

I don't see why not. An alienware is just like any other computer other than it is produced and sold by a company. It should be fine as long as you follow all the basic rules that you'd follow when building your own such as making sure that everything will fit together fine (don't put an AGP card in a PCI-E slot) and whatnot.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3000+ socket 939 @ 2.3 GHz
MSI K8N Neo2 Platinum motherboard
EVGA GeForce 6800 GT
2 GB DDR 400 (PC 3200) (2 x 1 GB sticks) (Dual Channel)
DVD player and seperate DVD RW drive
Floppy Drive
80 GB Western Digital Hard Drive
500 watt power supply
Sound Blaster Audigy
Logitech 5.1 surround sound speakers
SAMSUNG SyncMaster 710T LCD monitor
Aspire X Navigator Case
Wayniac is offline  
Old 08-26-2005, 11:43 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

I don't know about Alienware, but Dell integrates their PSU and Motherboard so that you cannot change one without changing the other. A lot of brand-name manufacturers are known to pull tricks like this one and Alienware might also do this, but I don't know about them. Even if you rule this out, be on the lookout for other tricks.
Flanker is offline  
Old 08-27-2005, 01:21 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Alienware is the same as the computer you and i make cept w/ a fancy *** case and a big price w/ top of the line parts. You should be able to change out the stuff w/ ease.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 08-27-2005, 01:42 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Its still overpriced =) Although I think their watercooling makes up for it, lol.
Flanker is offline  
Old 08-27-2005, 01:50 AM   #6 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

They dont use watercooling.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 08-27-2005, 01:51 AM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

I take that back.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 08-27-2005, 01:53 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

I heard idk if this is true they prevent you from upgrading. Now idk if this is true or not or wether it applies to new or old systems by them but people started telling me this so if youve upgraded ok but still check tech-forums for information on this topic.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 08-27-2005, 03:27 AM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

You can upgrade it cause its the same thing you and i have cept a spifyer case and the Alienware name.
PP Mguire is offline  
Old 08-27-2005, 03:47 AM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

*psst* And certain models have watercooling.
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.