Multiple Monitors on a HD 6870 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-25-2012, 06:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default Multiple Monitors on a HD 6870

Hey guys,
First off I'm new so Hello

Anyway I am upgrading my custom built gaming pc (built by myself) heres the spec so far;
AMD FX 4100 OC @4GHz On stock cooler
2GB DDR3 Corsair 1333Mhz RAM
AMD HD 5570 2GB
750watt PSU
1TB HDD
Asus M5A78L-M LX


This plays 99% of the games I throw at it on high settings with good frame rates

But as is common with computers I'm always looking to upgrade, here is what I have in mind so far;
120gb ocz agility 3 SSD, a Power color 6870 1GB, PNY 8GB DDR3 1333MHz ram
My only real worry is will the 6870 support 3
LCD 21.5" 1920x1080 HD Asus monitors
If so, how would I connect them?
I've only used two monitors in the past so this is new ground for me, any help would be great, cheers
__________________

Rizz. is offline  
Old 03-25-2012, 06:56 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

Nice upgrade options but I would reconsider the 1333 RAM for some 1600 as they are dirt cheap right now. Also, a single 6870 will lag triple 1080p LCDs in Eyefinity. It will support all 3 monitors but if you plan to game with all 3 I would considering something a bit more beefier. You can connect them in 3 digital formats. If you get a Displayport adapter it HAS to be active. You can find them pretty cheap on Newegg.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-25-2012, 07:04 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

A 6870 simply doesn't have enough horsepower to push 3x 1080p resultion while gaming. Crossfire 6870s could probably do it, you would have customize the settings from game to game, for example reduce the draw distance, turn down AA, and lower texture quality in some games, like BF3, but in games like the COD series it could run it at Max everything.

If you want to stay with a single card you'd be looking at least at a 7950 to push 3 monitors at HD resolution with playable framerates. A single 7970 still wouldn't be able to Max out BF3 with 3 monitors.

Sent with my Samsung Galaxy SII
__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Old 03-25-2012, 07:08 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

Cheers so far people!
How about 2 monitors?

I'm unsure as my budget is more limited than it should be, but hey - times are hard!
Rizz. is offline  
Old 03-25-2012, 07:20 PM   #5 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

I don't think you can game with just 2 monitors? I'm not an ATI guy so I don't know the limits of Eyefinity.

Just to clarify, if you simply want to have 3 monitors hooked up for extra desktop space a single 6870 will do that fine.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-25-2012, 07:45 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

It was going to be for gaming, so I'm not sure what do now... :/
Rizz. is offline  
Old 03-25-2012, 07:57 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

The only option is to buy another 6870 later, or you will need a better card.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-26-2012, 08:50 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default

What about a 7770? Would that do it?
Rizz. is offline  
Old 03-26-2012, 09:25 PM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

A 6870 won't play BF3 on high settings with eyefinity but it will handle less demanding games without a problem. What games do you want to play on it?
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 03-27-2012, 12:04 AM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Multiple Monitors on a HD 6870

Quote:
Originally Posted by Rizz. View Post
What about a 7770? Would that do it?
No, that is worse than a 6870.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6870 crossfire and dual monitors KoF Ripsaw Hardware Repairs and Troubleshooting 0 10-10-2011 05:02 PM
Multiple graphics cards/multiple monitors Gooch System Upgrades 4 02-11-2007 01:50 PM
Multiple monitors on one PC jbc Microsoft Windows and Software 1 06-09-2006 02:59 PM
multiple monitors in xp tadpolefoder Overclocking and Modding 15 03-21-2006 07:23 AM
multiple monitors fitzjj Linux and Open Source 2 10-26-2005 02:51 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.