Much of a CPU upgrade? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-14-2007, 08:50 PM   #11 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Much of a CPU upgrade?

The reason I said AMD, was the price. The X2 3600+ Brisbane, is only $74, and will give a nice overclock.

But I don't blame you for choosing Intel either. That one is a great overclocker.

For the ram, I suggest G. Skill, because of their reputation for overclocking.

Good choice on the PSU.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-14-2007, 10:13 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 24
Default Re: Much of a CPU upgrade?

thanks for the heads up

Iv had g. skill mentioned before but dont see any of there products in the major online pc shops over here in the UK. Is it possible just to overclock your CPU without touching the memory as Im more scared with all the variants you have to deal with when overclocking memory.
__________________

impact is offline  
Old 04-14-2007, 10:48 PM   #13 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Much of a CPU upgrade?

The E4300 would DESTROY that Sempron...clock speeds mean almost nothing when comparing different CPU's.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-14-2007, 11:32 PM   #14 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: Much of a CPU upgrade?

You aren't going to get a new video card. If you are planning on playing bf2142 on high settings. Yes the cpu will easily handle it, but that video card will hold you back big time.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 04-14-2007, 11:38 PM   #15 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Much of a CPU upgrade?

That depends on his res. he can play it on medium probably at 1024x768 with a 7300GT overclocked a bit. However a 7900GS or something is what you'll really want.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-15-2007, 12:11 AM   #16 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Much of a CPU upgrade?

save some money(if you want to) and get an opty s939.

Newegg.com - AMD Opteron 165 Denmark 1.8GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket 939 Dual Core Processor - Retail

150 bucks and it stands toe-to-toe with a cheap c2d build.

or go with an x2 3800. its 130.

Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 3800+ Manchester 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - Retail

it wont clock as high as a c2d, but it will suit your needs as far as gaming goes. dont forget, if you have your stock hsf, you can buy OEM and save a lot of money.
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant burn to Imation 16x DVD-R!! Cant upgrade DVD-RW firmware either!! Rawan AbuSalman Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-17-2007 05:34 PM
Vista Upgrade Christon Microsoft Windows and Software 5 04-07-2007 12:59 PM
upgrade to vista j3wcl@w Microsoft Windows and Software 23 03-30-2007 01:27 AM
Upgrade for my comp. MoBo, RAM, Cooling. cementshoes New Systems | Building and Buying 7 03-30-2007 12:24 AM
Next upgrade? VincentVega New Systems | Building and Buying 4 03-29-2007 02:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.