motherboard wont fit the case - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-28-2007, 10:22 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Unhappy motherboard wont fit the case

well, this was really stupid of me, so please dont laugh. i have a dell dimension e510 with the components in my sig. i have upgraded almost all of my parts except the mobo. well, i bought this case coz i was sick and tired of looking at the dell case.
Eagle Tech Viper2 ATX Case W/ Acrylic Window, LED Fan & LCD (ET-V2-WOP-R) - FrozenCPU.com
this is the case, and i got it from newegg with a 90 dollar, which i havent received yet.
well, the problem is, which i hadnt payed attention before, was the dell cases open from the right and their mother board is stuck on the left side. so i open both my cases to take a look, and something didnt look right. i have a feeling that it wouldnt fit. coz the mobo needs to be rotated about 180degrees to fit my new case, and doing that, IMO, will not allign with the expansion slots? am i right?

well my mobo is dell 0WG261, and i tried researching, but couldnt find anything except that some sites say its a btx mobo, but they dont sound that convincing.
this is the only pic i could find.
http://support.dell.com/support/edoc...m/parta116.jpg

so i dont know what i should do. any coments on the mobo
well, i am going to use this case for my new build this august.
but any suggestions on how i can fit this mobo in this case
thanks a lot
__________________

__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 05-28-2007, 10:27 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: motherboard wont fit the case

Dell as do most companies use proprietary parts so you can't really upgrade them easily..yes Dell use BTX mobos and it would be quite a fun time. The only thing you can do is get a new mobo really or rig it somehow..if thats even possible.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 05-28-2007, 11:14 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: motherboard wont fit the case

thanks for replying sora. well i will probably get a new mobo. but my concern is that, i think i will need a new hsf, because in this case, the case fan is the cpu fan and there is a huge as heatsink. if u look closely at this picture, there is a enclouser where on the left end there is a case/cpu fan and in the middle there is a hug *** heatsink. so would it be possible to take the processor out and use the same heat sink fan or should i buy a HSF as well.
http://images.pcworld.com/reviews/gr...5-25111_op.jpg
well i am soon going to build a quad core system, hopefully in august, so i want a mobo that overclocks really well and is compatible with my current processor, so i was thinking something like the MSI-SLI-Fi or the ds3 or the PB5. so what do u say?
and btw, my socket is a 775.
thanks a lot
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 05-28-2007, 11:16 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: motherboard wont fit the case

Quote:
Originally Posted by siddanth3 View Post
thanks for replying sora. well i will probably get a new mobo. but my concern is that, i think i will need a new hsf, because in this case, the case fan is the cpu fan and there is a huge as heatsink. if u look closely at this picture, there is a enclouser where on the left end there is a case/cpu fan and in the middle there is a hug *** heatsink. so would it be possible to take the processor out and use the same heat sink fan or should i buy a HSF as well.
http://images.pcworld.com/reviews/gr...5-25111_op.jpg
well i am soon going to build a quad core system, hopefully in august, so i want a mobo that overclocks really well and is compatible with my current processor, so i was thinking something like the MSI-SLI-Fi or the ds3 or the PB5. so what do u say?
and btw, my socket is a 775.
thanks a lot
easy... get a p6n sli-fi... its socket 775 and quad-core supporting.... its a matter of that dell mobo letting go.... and its ddr2 ram....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-28-2007, 11:19 PM   #5 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: motherboard wont fit the case

You should be able to take the HSF out but let me ask...if your P4 an LGA 775 socket? At 3.0ghz I would imagine it is but just checking if thats stock.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 05-28-2007, 11:20 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: motherboard wont fit the case

Quote:
Originally Posted by Sora View Post
You should be able to take the HSF out but let me ask...if your P4 an LGA 775 socket? At 3.0ghz I would imagine it is but just checking if thats stock.
i'm pretty sure it is.... because it does use ddr2 ram....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-28-2007, 11:20 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: motherboard wont fit the case

ya, but would i still be able to use my current hsf that came from dell. coz i really dont want to spend any money on a HSF.
one more question. my friend just got a c2d but he uses water cooling, so he has a spare hsf that came with the c2d. so do u think if i get the new mobo, i can use it with my current processor. i do have a 775 socket, but i think it would be bigger for that hsf wouldnt it?
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 05-28-2007, 11:22 PM   #8 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: motherboard wont fit the case

Understand that if you get a new mobo you will need to get one that supports your old RAM which means you can not use that ram and get a C2D ready mobo at the same time.

It does not matter since all the chips are the same size. If it's the stock HSF for a C2D then it will fit on a P4 775 socket.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 05-28-2007, 11:26 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: motherboard wont fit the case

just buy some gskill ram aswell
kobe24 is offline  
Old 05-28-2007, 11:32 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: motherboard wont fit the case

Quote:
Originally Posted by kobe24 View Post
just buy some gskill ram aswell
that works too i mean since u can get a 1 gb stick for 44.99$ i don't see a reason not to
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ram failure? or motherboard fried? adamussg Hardware Repairs and Troubleshooting 10 05-07-2007 06:13 PM
will this case fit the desired psu? siddanth3 New Systems | Building and Buying 1 05-04-2007 10:41 AM
Case mod project: Wc pump/rad housing case schulz269 Overclocking and Modding 18 04-15-2007 02:00 PM
upgrading to a bigger case yellowmustard Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-05-2007 11:49 PM
Do I want pos / neg case pressure? Ring0 Overclocking and Modding 10 04-01-2007 08:12 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.