Motherboard compatibility - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2005, 10:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 15
Default Motherboard compatibility

my gigabyte motherboard says the standard memory is ddr 400 (3200) and when i go to kingston it gives me a list of memory that will work and they are not 400mhz 3200, does this mean i can use 333mhz of dual 256mb or do they have to be 3200 and 400mhz. whats he best memory for the price, kingston, corsair or others
__________________

lkj098 is offline  
Old 08-21-2005, 10:49 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

They dont have to be 400 to work. In fact they arent even 400 mHz in the first place. They are 200 mHz. Anyway, It will run at 333mHz. I suggest going on newegg.com and looking into OCZ or Corsair RAM. I would suggest getting bh5 gold edition.
__________________

algu7344 is offline  
Old 08-21-2005, 10:53 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

The DDR###, the ###'s are exactly half of the RAM's speed, so for example...

DDR400 = 200mhz
DDR266 = 133mhz

Ez to understand eh?
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.