mobo for x2 4400? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2005, 01:11 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Default mobo for x2 4400?

hi everyone. i was wondering what would be a good mobo that would b easy for me to get the dual core part working. i hear some people say that they had trouble getting their mobo to recognize the dual core part. if you guys coud help me find a board where i wont have to do much that would b great thanks.
__________________

magicalfruit187 is offline  
Old 09-14-2005, 01:41 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 458
Default

For gaming? DFI Lanparty SLI or non-SLI version. For anything but gaming? Not too sure. DFI all the way, lol.
__________________

__________________
<font size=1><b>Current Build:</b>
DFI Lanparty Ultra-D
<a href=\"http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=77714\">AMD 64 X2 4400+ @ 2.20GHz</a>
Big Typhoon Heatsink/Fan
2 GB G.Skill DDR500 PC4000
eVGA 256MB 7800GTX
37GB Raptor
2x 120GB Hard Drives</font>
sickness is offline  
Old 09-14-2005, 01:48 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Location: Buffalo, WY, USA
Posts: 226
Default

Any socket 939 mobo should support X2 cores. Some need a bios update thou I hear.
Tro1086 is offline  
Old 09-14-2005, 09:32 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Send a message via AIM to Jray05stang
Default

I recently just bought a DFI Lanparty SLI MB to go with my x2 4200 processor... My computer at first did not recognize the processor... I installed a bio update, but the latest bio update I installed caused my computer to hardlock... After that my computer would not even boot to windows, even in safemod... I eventually found a file with all bios for my setup and created a disk for the bios that runs at startup... I finally found a bios setup but it is still a bios in Beta... good luck with your setup!
Jray05stang is offline  
Old 09-14-2005, 11:23 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 458
Default

^ Wow..that sucks. I was thinking about getting the 3800 X2 with the DFI. Maybe I shouldn't now, not sure I want to go through all that trouble.
__________________
<font size=1><b>Current Build:</b>
DFI Lanparty Ultra-D
<a href=\"http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=77714\">AMD 64 X2 4400+ @ 2.20GHz</a>
Big Typhoon Heatsink/Fan
2 GB G.Skill DDR500 PC4000
eVGA 256MB 7800GTX
37GB Raptor
2x 120GB Hard Drives</font>
sickness is offline  
Old 09-14-2005, 11:46 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 119
Default

At this moment mostly every mobo will require a you to flash the bios before using/recognizing(some don't even boot) a dual core pocesser.
__________________

Rmaia is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.