Mobo that supports AMD new cpu 6core need help - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2010, 01:32 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

yea the whole dual power thing is just down right confusing lol. no im not waiting on a bios ipdate for my mobo im waiting to see what other boards will support it after a bios update. newegg and etc dont even have a option yet to search for mobo that supports x6
__________________

mikesx4911 is offline  
Old 05-04-2010, 03:48 AM   #22 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

You can grab a 785g board which many have a bios update to support the x6. Thing is those boards are generally lower end and would mean a downgrade in your southbridge which probably doesn't bother you, the difference is insignificant really. Many of the asus m4a board s support the x6 and some feature ddr2, you could grab one of those.
ASUS M4 Series Motherboards Ready for AMD Phenom II X6 processors
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 05-04-2010, 10:31 AM   #23 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

yea I didnt see anything that jumps out at me, I will continue to wait lol
mikesx4911 is offline  
Old 05-04-2010, 10:51 AM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

I'm stuck with my board too. If you look at that list, it seems there's almost no 790 boards that will support 6 cores, which is ludicrous.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 05-04-2010, 10:57 AM   #25 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Thsats like my 680i a1 board that won't supoport 45nm quads... Duals yup, quads nope.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-04-2010, 11:18 AM   #26 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default

Quote:
Originally Posted by hikaricloud View Post
I'm stuck with my board too. If you look at that list, it seems there's almost no 790 boards that will support 6 cores, which is ludicrous.
yes it is :*( I love my board to death I hate to get rid of it Im just wondering how long is it going to take for most of the manufactors to get some bios updates out lol.

-EDIT-

im going to call biostar right now and complain lol, and tell them my criteria on a mobo and tell them to make it or find me one lol
mikesx4911 is offline  
Old 05-04-2010, 11:25 AM   #27 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Make sure you use the edit button so you don't double post, mmkay?

Calling Biostar will do next to nothing, lol...you'll just frustrate yourself by being stuck on hold for too long.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 05-04-2010, 11:27 AM   #28 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

alrighty I will start using the edit. Yea your right I will just get frustrated, Im so frustrated because I wake up every morning look over on my desk and see my x6 cpu just sitting there waiting to be used and than it makes me want to cry lol. I was just looking and the price of ddr3 ram seems to be RIDICULOUS, I refuse to get a new mobo that only supports ddr3 now, especially when i already have 6gb of ddr2 lol
mikesx4911 is offline  
Old 05-04-2010, 12:35 PM   #29 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

The price of all RAM right now is ridiculous...DDR3 isn't much more expensive than DDR2 nowadays. My kit of PI Blacks cost 45 bucks when I bought it...now they cost more than double that. For the same exact kit. Ridiculous.

My advice to you is to just find a motherboard you like, get DDR3 if you have to, and sell your old stuff to recoop your spending.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 05-04-2010, 08:20 PM   #30 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Quote:
Originally Posted by hikaricloud View Post
The price of all RAM right now is ridiculous...DDR3 isn't much more expensive than DDR2 nowadays. My kit of PI Blacks cost 45 bucks when I bought it...now they cost more than double that. For the same exact kit. Ridiculous.

My advice to you is to just find a motherboard you like, get DDR3 if you have to, and sell your old stuff to recoop your spending.
I looked at your option and I think I might go ahead and just do that my gf wants to build a computer for her brother so I have a buyer I suppose lol. What do you guys think of this motherboard and this ram, I like that mobo seems to have some very nice features, but I dont think I will ever use the core unlocker haha.

Newegg.com - ASUS M4A88TD-V EVO&#47;USB3 AM3 AMD 880G SATA 6Gb&#47;s USB 3.0 AMD Motherboard

Newegg.com - G.SKILL Ripjaws Series 4GB &#40;2 x 2GB&#41; 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 &#40;PC3 12800&#41; Desktop Memory Model F3-12800CL9D-4GBRL
RAM
__________________

mikesx4911 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New mobo and CPU macraigma System Upgrades 10 04-02-2010 12:17 PM
ASUS Technology Unlocks AMD CPU Cores Osiris New Technology and Products 2 03-09-2010 11:07 AM
AMD to make "significant corporate announcement" tomorrow, possibly breaking up Wildside Polls 8 10-11-2008 07:59 PM
AMD mobo + cpu QuaziBee New Systems | Building and Buying 10 09-27-2007 05:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.