Mobo that supports AMD new cpu 6core need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-28-2010, 07:20 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

my current mobo does not support the new cpu i bought which is the amd phenom 2 1090 6 core cpu. i cant seem to find many that support this cpu can anyone help me out my current ram is ddr2 800 6400, which i would like to reuse if possible and esata would be nice :-) only amd chipsets btw
__________________

mikesx4911 is offline  
Old 04-28-2010, 08:40 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Have you looked for a BIOS update for your board?

Thats usually how mobos get supported.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 04-28-2010, 09:06 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Have you looked for a BIOS update for your board?

Thats usually how mobos get supported.
yup heres the link to bios updates, not a thing :*( This makes me just down right sad

BIOSTAR :: TA790GX 128M :: BIOS
mikesx4911 is offline  
Old 04-28-2010, 09:17 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Its sad to say, you might want to wait alittle longer for bios update before you do ditch it.

but thgen you'll miss out on your new toy.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 04-28-2010, 09:26 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Its sad to say, you might want to wait alittle longer for bios update before you do ditch it.

but thgen you'll miss out on your new toy.
your telling me :*( I wish there was some way to know for sure there was even a bios update that will come to my mobo.
mikesx4911 is offline  
Old 04-28-2010, 10:01 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Missouri
Posts: 1,534
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

You'll most likely have a BIOS update coming for that board. I really don't see BIOSTAR not giving it support for the Thuban.

****, there's a chance that the board may even support it now. Have you tried installing and booting?
__________________
ASUS M5A99FX Pro R2.0 : AMD FX 9370 : Corsair H100i GTX Cooler : 16GB Corsair Vengeance Blue 1600 (4x4Gb) : XFX 7970 Ghz 3GB x 2 : PNY XLR8 256GB SSD : Seagate 1TB : Antec True Power Quattro 1000W : Thermaltake G41
95BlackGA is offline  
Old 04-28-2010, 10:45 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
dirkpitt45's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 755
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Yeah I have the same board, its am2, am2+ and am3. You could try it and see, not really much harm in not trying lol.
__________________
dirkpitt45 is offline  
Old 04-28-2010, 11:15 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

yup I tried installing it soon as I got it lol. I was like a kid at christmas, computer would turn on but I would never get video. So seems I need a update
mikesx4911 is offline  
Old 04-30-2010, 11:01 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

Well I wrote Biostar and email and heres what they sent back to me :*(

No, your motherboard does not support the 6-core CPU because the CPU requires a dual power plane design. A BIOS update will not help. This incompatibility is hardware related. To see which of our motherboards support the 6-core CPU, Refer to the chart in the link:

BIOSTAR supported Phenom II x6

Im very sad lol. Time for a new mobo. Im having a HARD HARD TIMe finding a Mobo that supports x6 with crossfire and ddr2 ram like ehhhh. So frustrating lol
mikesx4911 is offline  
Old 04-30-2010, 11:30 AM   #10 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Mobo that supports AMD new cpu 6core need help

maybe with this board
Gigabyte Technology GA-MA790X-UD4P 790X 4DDR2-1333 UD3 1394 2PCIEX16 4PCIE 2PCI 6RAID Gbe 12USB

specs
GA-MA790X-UD4P (rev. 1.0) - GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - CPU Support List

it supports ddr2 and xfire, and it says it will support the 1055t and 1035t, but the 1090t isn't listed. so idk if maybe you want to keep an eye on this mobo, maybe with another bios update it will support it.
__________________

Muffin Man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New mobo and CPU macraigma System Upgrades 10 04-02-2010 12:17 PM
ASUS Technology Unlocks AMD CPU Cores Osiris New Technology and Products 2 03-09-2010 11:07 AM
AMD to make "significant corporate announcement" tomorrow, possibly breaking up Wildside Polls 8 10-11-2008 07:59 PM
AMD mobo + cpu QuaziBee New Systems | Building and Buying 10 09-27-2007 05:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.