Mobo Crapped again... out for a new one? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-07-2007, 09:12 PM   #1 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Mobo Crapped again... out for a new one?

Welp... either my mobo or my ram is acting up.. most likely its the motherboard.. and frankly.. i'm tired of this crap and i'm thinking of getting a new one, but i won't be able to afford it until sometime around christmas!!! which really blows

because i'm scared it could possibly be the ram.. i'm thinking of getting new ram around that time as well....

for mobo's i was thinking of the x38 or the 780i... not too sure which to go w/ though... x38 is a great overclocker... but 780i will allow me to still use SLi which i feel i'm going to need to continue playing future games at 1920x1200

but as for now, i don't see any threats to my gtx not playing full quality, besides the obvious Crysis, which i don't expect to play marvalously w/ SLi anyway....

anywho, w/ the Geforce 9 supposedly coming around in Feb... i'm not sure if i'll even need SLi... still questionable.. so x38 seems like a clear winner.. perhaps?

Also... the 3870x2 is coming up pretty soon, which could be a great thing to go w/ the x38 for some quad-fire action!

anywho.. i just need some opinions on tips on what to get as i don't have much experience w/ the two mobo's myself

and as for ram... i'm just going to go w/ the obvious crucial ballistics
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-07-2007, 09:18 PM   #2 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

I must have missed something? Didn't you have a 680i, or did you get something to hold you over. That Asus?
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 12-07-2007, 09:28 PM   #3 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

ya the asus p5n32e-sli

asus made it as a filler inbetween the 650 and 680i... its "supposed" to be a 650i, but it carries lots of characteristics and such of the 680i.. and even shares the same drivers.. only sucks alot more w/ the quad cores...

worst board i've ever owned... this thing sucks!

i've read wonderful things if your running a dual core... but so many horror stories on quads

max 3d benchable was only 3.3 ghz... w/ 1.45v!!! THATS MADNESS
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-08-2007, 06:40 AM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

okay.. anyway, i've been on the asus forums for a good amount of hours doing some reading.. and it appears... A CRAPLOAD of people have the same exact problem i do... which is not getting a post under a bunch of circumstances... most of em seem to come down to ram... being as your not supposed to have ram pretty much over 1.8v as it won't boot otherwise.... so imma try to get 20 bucks and buy some low volt ram at circuit city if i can in the morning.. hopefully solving my problem...

if not.. RMA time to asus.. and then selling the RMA to get a better board...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-08-2007, 06:43 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

Low voltage RAM will not clock well at all so I wouldnt bother. Just RMA or sell in the B/S/T section, and get yourself a nice X38 QuadGT/DQ6.
__________________
MSI P35 Plat // 4GB DDR2 1033 // HD 4870 // Conroe C2D e6300 @ 2.5Ghz
Vaanish is offline  
Old 12-08-2007, 06:47 AM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

no the problem is i need low clocked ram to just get to bios, then from there, to change the voltage settings to 2.0 or higher for the ram that i have

my old msi 975x platinum power up edition had the very same problem

but all in all.. for quad core.. this board plain out sucks for overclocking.. so i have no want/need for it.. the farthest i've ever seen this board overclock was the 3.4 ghz... w 1.5v ... thats just insane.... and that was my clock!! hahaha, i've never seen anyone.. anywhere w/ a clock higher than that.. i just might have set a world record for this POS!

but... i am going to RMA and then sell this board and and probably get an x38.. i'm just about over the thought of wanting SLi

big problems i'm sure come from is hybrid design... 680i southbridge... 590a northbridge (yes an amd part) or was it vice versa.. don't remember.. eitherway, bad news
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-10-2007, 10:33 PM   #7 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

Just managed to get a hold of some corsair value ram! ddr667 1.8v!!!! so i'll be checking if i can finally boot up my computer
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-11-2007, 12:59 AM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Mobo Crapped again... out for a new one?

And Its Been Fixed By Craptacular Ram!! Hoorah
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quick power/reset/ mobo conection question jfenwick Hardware Repairs and Troubleshooting 4 09-19-2007 07:52 PM
Installing AC Freezer 7 and MOBO p35-ds3r Bankfishin New Systems | Building and Buying 11 08-07-2007 10:57 AM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
Plugging wires in the mobo power panel incorrectly piggysmile Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-25-2007 09:17 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.