Mobo? again - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2008, 07:45 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Mobo? again

Im thinking of building an intel system with the q6600 so I can play around with some OC'ing(since amd cant very well yet). Right now I have an asus crosshair with AMDX2 6400. Very pleased with it but want to try intels side. What mobo would you guys recommend for the q6600, crucial ballistix tracers ddr800 1gb X 4, 9800 GX2 in quad SLI later on...it will be water cooled so no prob there but I get confused on intel boards and hearing cant run SLI on some of them but only crossfire? what do I look for to know I can use SLI? nothing to outrageous on prices cuz I just got done building this comp I have now. Thanks for any help that can be given.
__________________

Dainius is offline  
Old 04-06-2008, 07:47 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Mobo? again

If you're thinking of SLI, I would suggest the 780i chipset motherboards. When you heard of mostly Crossfiring, they were referring to the P35, X38, and X48 chipsets. I personally think those are better at overclocking, than Nvidia chipsets, such as the 780i, but you're not Crossfiring.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-06-2008, 07:51 PM   #3 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Mobo? again

look for a 680i A1, or 780i. those are great boards.

You need a 650i, 680i, 750i, or 780i or 790i to run SLI.

oh jk, you can have skulltrail too. That works with SLI.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 04-06-2008, 07:55 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Mobo? again

Should eliminate 650i and 750i. He's getting a 9800GX2, so he might as well get a high end motherboard.

He also said nothing too outrageous, so 790i and Skulltrail is out.

780i is the perfect choice for him.

Dainius, you might want to wait for July-August. The 9800GX2 is looking to get replaced by the 9900GTX.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-06-2008, 07:59 PM   #5 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Mobo? again

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Should eliminate 650i and 750i. He's getting a 9800GX2, so he might as well get a high end motherboard.

He also said nothing too outrageous, so 790i and Skulltrail is out.

780i is the perfect choice for him.

Dainius, you might want to wait for July-August. The 9800GX2 is looking to get replaced by the 9900GTX.
I know. but he seemed confused about what could run sli, so I was just mentioning all the ones he could use. I think 780i is the best option as well
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 04-06-2008, 08:01 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Mobo? again

great! thanks for the fast replies guys. Ill look into getting the 780i and I would wait for the new 9900GTX but my step up is already done just waiting for the new GPU to come in the mail... depending on the price of the 9900 may get those for another comp when they come out and sell this one. And not too interested in the skulltrail. Heard too many bad reviews on it. It will be great when 8 cores can be utilized more efficiently I think. Thanks for the help again.
Dainius is offline  
Old 04-06-2008, 08:05 PM   #7 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Mobo? again

not a problem
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 04-06-2008, 09:23 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Mobo? again

maybe he could get an eVGA 9800gx2 and then use the step up program and step up to a 9900gtx
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 04-06-2008, 10:48 PM   #9 (permalink)
Inquiry - The Dark Cheese
 
darksideleader's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 953
Default Re: Mobo? again

You already have a nice Crosshair, you can 9800GX2 right now, oc the most out of your 6000+ or overclock a phenom or wait for some faster ones to come out.
__________________
Runnin' Stock, Cool, Quiet and Fast
Q6700
Thermaltake Big Typhoon w/ Scythe Kama PWN Fan
MSI P6N SLI Platinum
OCZ Vista Performance Platinum 4x2GB
2x Western Digital Caviar Blue 500GB RAID 0
HD Radeon 3450 *Temp* *8800GT SLI Coming*
Acer AL2216W 22" LCD Monitor + 17" Samsung Sync Master 750
Antec TruePower Trio 650 Watt
Power Up Standard
Windows 7 Home Premium (64-bit)
darksideleader is offline  
Old 04-07-2008, 07:32 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Mobo? again

i might go that route and step up to the 9900gtx when they come and see how they will compare to the 9800 GX2. I love the mobo I have right now but with my 6400 dual core the most I have been able to get out of it was around 3500mhz stable. These cpu's run pretty hot but with my water cooling its no prob really. I just want a cpu that I can OC like crazy like the q6600 to play around with. I might try the 9850 BE. I heard it almost compares to the q6600 and can OC a whole lot better than the other phenoms. I just wasnt too happy with the performance of the 9600 phenom. Everything seemed slower to me.
__________________

Dainius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need a new 939 socket mobo ASAP Denise_M System Upgrades 9 03-13-2008 09:37 PM
ASUS m2n sli deluxe mobo problem. possibly cpu galvo Hardware Repairs and Troubleshooting 0 12-24-2007 02:04 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
Plugging wires in the mobo power panel incorrectly piggysmile Hardware Repairs and Troubleshooting 2 05-25-2007 09:17 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.