Mobo 754, CPU 939 oops? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2005, 07:45 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default Mobo 754, CPU 939 oops?

I just orded the cpu and mobo for my new pc and only after did i realize that they are different socket types. This is going to be a problem isnt it?
__________________

__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 07:47 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 154
Default

yes it will. you'll have to return one or the other for the right socket type
__________________

__________________
3700+ sandiego core
chaintech vnf4 ultra
evga 7800gt
2x1 gig corsair xms
antec tpII 550
80 gig hitachi sata2
win xp pro sp2
ibbonkers is offline  
Old 12-24-2005, 07:47 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

thought so, thanx
__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 08:00 PM   #4 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

I would return the 754 motherboard and pick up a 939 one. 754 is being discontinued, and there wont be any more CPUs for it. If you get it you will be screwed up the road. Also 754 dosn't support dual channel ram.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-24-2005, 08:03 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

yea im going to get a ASUS A8N5X mobo and keep my AMD 4400+
__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 08:43 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 291
Default

How long ago did you order it? Usually you can cancel an order within a day or 2 if it hasn't been shipped yet.
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 @2.4Ghz
Asrock ConroeXFire-eSATA2
Connect 3d X1800XT 256mb
G.Skill 2GB DDR2 667Mhz
Belinea 19\" Widescreen LCD
Antec Super Lanboy
Seasonic ATX v2 430W
weringo is offline  
Old 12-24-2005, 09:32 PM   #7 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

I would get a DFI LanParty UT nF4 Ultra-D.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-24-2005, 09:53 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

i just ordered it today so i have to wait till monday to call and cancel =\ that mb looks good also, ive got some time to decide heh
__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 10:59 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to Duplicity
Default

From personal experience, if you want stabilty but no customer service, go with the Asus A8N-SLI Premium or Deluxe. If you want ultimate tweaking but a lame manual and a board not really great for a first timer, go with the DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D.
__________________
DFI Lanarty Ultra-D
Opteron 165 @ 2.5, 1.325v
1x1GB Mushkin XP4000 @ 250, 3-4-3-8 (another gig on the way)
Sapphire X1900XT @ 700/800 (she\'ll do better, but I need to replace the stock cooler)
WD 1600JB 160GB
Antec SP 500W
Duplicity is offline  
Old 12-24-2005, 11:01 PM   #10 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

I got the Ultra-D for my first build, yeah I had some trouble with my memory at first but when I went to DFI-street they helped me and fixed the problem right away, it turned out that I needed to raise my DRAM voltage a little.
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.