Memory Question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2008, 01:26 AM   #1 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Memory Question.

If my mobo can handle up to DDR2-667, would it run on DDR2-800 at 667 speeds?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-20-2008, 05:58 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Memory Question.

28 views and no help. As always, my questions are too advanced

Anyways, I got it to work after a few failed attempts. It seems to run at 333 dual clocked to 666/667.

So now I have XMS2. I love Corsair. I picked up 2GB for $25 after MIR.

Newegg.com - CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory
Cheaper than Newegg

It runs at 5-5-5-18 and not 5-5-5-12. But no biggie, I don't nitpick.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-20-2008, 06:28 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Prototype's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Katy, Texas
Posts: 1,276
Default Re: Memory Question.

i would think that it will boot up at 667 then overclock to a higher speed
__________________
Project [PROTOTYPE] | Intel Core i7 Bloomfield
i7 920 4.4GHz | XFX 5870 Crossfire 900/1300 Mhz | EVGA E760 Classified | Windows 7 Ultimate | Logitech G5 | Logitech G15 | Silverstone Raven RV02 | Corsair 850HX
WD 640GB Black | WD 320GB External | Megahalems | G.Skill 6GB 1866 9-9-9-21

http://www.techist.com/pc/f10/project-prototype-218619/
Tech-Forums 1st 30K 3DMARK06

Intel Core i5 Lynnfield (Completed)
Prototype is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory Question Kickin11 New Systems | Building and Buying 5 04-23-2008 11:08 PM
Memory issues Eternal46845 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 02-12-2008 08:37 AM
Memory speed related to Overclocking Wease Overclocking and Modding 2 01-22-2008 10:04 PM
Swapping out memory from a Toshiba to a Dell. Just a compatibility question. Jayce Laptops and Notebooks 2 12-25-2007 12:48 AM
Memory (RAM) question braz Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-11-2007 01:20 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.