Memory or Processor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2006, 09:58 AM   #1 (permalink)
CECS Major
 
Chase's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 387
Send a message via MSN to Chase Send a message via Yahoo to Chase
Default Memory or Processor

Well...this is about the 50th post I have made on 'upgrading my computer' but here lately I have ran into some much appreciated money so I figured now is as good a time as any to upgrade. Anyway, I can go 2 x 1GB RAM or new X2 processor. Below are my specs:

A8N-SLI Deluxe
2 x 512mb Crucial Ballistix (2-2-2-6) DC
80gb WD Caviar SATA II
250gb WD Caviar SATA II
AMD 64 3500+ (2.2) (939)
ASUS Radeon x1900xt 512mb
450w Coolermaster RealPower PSU

Which one would best boost performance in gaming and other high demanding taks?

Thanks for the help once again,

::-Chase-::
__________________

Chase is offline  
Old 07-28-2006, 10:00 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

Id say processor......
__________________

jonny_uk is offline  
Old 07-28-2006, 10:01 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 559
Default

I'd go CPU as well.......
__________________
AMD64 X2 4400+
DFI Lanparty Ultra-D
2GB Kingston Hyper-X (2-3-2-6)
TT Big Typhoon
eVGA 7900GT KO Superclocked (650/1650)
250GB Maxtor DiamondMax SATA2 HDD
Hiper Type-R 580W SLi PSU
19" Sony Trinitron CRT
magouster is offline  
Old 07-28-2006, 10:04 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what's your budget?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-28-2006, 10:05 AM   #5 (permalink)
CECS Major
 
Chase's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 387
Send a message via MSN to Chase Send a message via Yahoo to Chase
Default

About $250.

::-Chase-::
Chase is offline  
Old 07-28-2006, 10:14 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 559
Default

Well, for 260 you could get a X2 4400 from New Egg. Or you could sell your RAM, and get a 2GB set. I'd still go with the CPU though!
__________________
AMD64 X2 4400+
DFI Lanparty Ultra-D
2GB Kingston Hyper-X (2-3-2-6)
TT Big Typhoon
eVGA 7900GT KO Superclocked (650/1650)
250GB Maxtor DiamondMax SATA2 HDD
Hiper Type-R 580W SLi PSU
19" Sony Trinitron CRT
magouster is offline  
Old 07-28-2006, 10:16 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

yeah, an X2 4400 would be a good upgrade
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-28-2006, 10:17 AM   #8 (permalink)
CECS Major
 
Chase's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 387
Send a message via MSN to Chase Send a message via Yahoo to Chase
Default

OK, well as of right now my gaming is fine with my current rig (dosn't bat an eye at FEAR, Oblivion...you name it) so that's why I had no clue what would increase and further future proof the performance of my rig.

::-Chase-::
Chase is offline  
Old 07-28-2006, 10:52 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Get $5 more dollars (seems free 3 day shipping) and you could get the x2 3800 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103562 and overclock it and add to your existing ram http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820148007
Pepsiboy700 is offline  
Old 07-28-2006, 06:46 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 419
Default

dual core is goign to help u if you burn cd and dvd while palying video games. So if u want to run alot of program and play video game too then get a dual core. if not then forget it.

I hate this future proof people's BS. thoses people that got an 3800 liek 6 months ago for 300$$. well it costs 180!!!!! now. How many games uses dual core? hmmmm let think.... like 2.

yeah dont beilve the hype of "future proff."

your games are gooan run like 2-5 fps slower cuase of the x2 3800 lower speed. Todays game run in single core, not dual core. meaning it doesnt matter if u have a X10 or X12 it will run the same as the x1(of the same speed).

save your money and use it for games or soemthing.
__________________

efd753 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.