Memory Amount Needed - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2005, 10:20 PM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default Memory Amount Needed

I was wondering if it is worth putting 4Gb instead of 2Gb into the motherboard?? I am building a new rig and mostly using it for gaming and some multimedia stuff.

WWS is offline  
Old 11-27-2005, 10:35 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to bball100

4 Gb is overkill and xp home only supports up to 3 gb anyway/ 2gb is plenty.

DFI Lanparty Ultra-D
2x1gb OCZ platinum 2-3-2-5 ddr400
Opteron 148 Venus core w/ matching Venus heatsink fan
250gb WD SATA2 HDD
evga 7800gt 256mb gddr3
antec truepower II 550w psu
bball100 is offline  
Old 11-27-2005, 10:45 PM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,952

Ditto. 1 gig is probably all you need, but 2 would be the max I'd worry about...

Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-28-2005, 01:18 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 765

Hehe if you have 64-bit version you could have up to 128GB of memory I believe.
septoid2 is offline  
Old 11-28-2005, 08:35 AM   #5 (permalink)
Super Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden

2x 512 sticks will probably be as much as you ever need ~_~

if not, you can always add two more
Camden is offline  
Old 11-28-2005, 10:51 AM   #6 (permalink)
The Grinch
c0rr0sive's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,688

Two gigs is what ya need....
c0rr0sive is offline  
Old 11-28-2005, 11:09 AM   #7 (permalink)
Super Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden

Originally posted by charles_scott
Two gigs is what ya need....

Bit much, most games and multimedia won't run over 1 gig =/

Camden is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.