Memory ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2008, 11:16 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Memory ?

Question... with my setup in my sig, I want to change my memory to 2 sticks to total 4gb. But, what is a good set of ram that will allow me to overclock the memory and my cpu the best? just looking for the best possible combo for the best results.
__________________

__________________
MB-EVGA 780i FTW
CPU-Q6600@3.6
Cooling- Custom Water cooling from petras
Ram- 1gbx4 Crucial Tracers ddr2 800
GPU- XFX GTX280 SLI
PSU- Rosewill 950 watt
Monitor- Dell 24"
Case- Thermaltake armor series


I fold for my sister and the cure. What do you fold for?
http://folding.stanford.edu/English/Download
Dainius is offline  
Old 05-31-2008, 11:27 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Memory ?

Newegg.com - Crucial Ballistix 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory
Newegg.com - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory
Newegg.com - G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Desktop Memory

Any of those will do a fine job for your request
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-31-2008, 11:28 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Memory ?

thank you very much sir... would it make any difference to run 1066?
__________________
MB-EVGA 780i FTW
CPU-Q6600@3.6
Cooling- Custom Water cooling from petras
Ram- 1gbx4 Crucial Tracers ddr2 800
GPU- XFX GTX280 SLI
PSU- Rosewill 950 watt
Monitor- Dell 24"
Case- Thermaltake armor series


I fold for my sister and the cure. What do you fold for?
http://folding.stanford.edu/English/Download
Dainius is offline  
Old 05-31-2008, 11:30 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Prototype's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Katy, Texas
Posts: 1,276
Default Re: Memory ?

u just need to overclock the 800 to 1066 and ull be fine

werent the crucial ballistix bad?
__________________
Project [PROTOTYPE] | Intel Core i7 Bloomfield
i7 920 4.4GHz | XFX 5870 Crossfire 900/1300 Mhz | EVGA E760 Classified | Windows 7 Ultimate | Logitech G5 | Logitech G15 | Silverstone Raven RV02 | Corsair 850HX
WD 640GB Black | WD 320GB External | Megahalems | G.Skill 6GB 1866 9-9-9-21

http://www.techist.com/pc/f10/project-prototype-218619/
Tech-Forums 1st 30K 3DMARK06

Intel Core i5 Lynnfield (Completed)
Prototype is offline  
Old 05-31-2008, 11:30 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Memory ?

Nah, those will easily overclock to 1066 anyways

Just the DDR2 800 2gb Kit, thats the crap one
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-31-2008, 11:32 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Memory ?

EDIT the post didn't come the first time.. I hit refresh and here it comes delete please
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-31-2008, 11:36 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 245
Default Re: Memory ?

well i was wondering cuz my crucial tracers have been acting up a bit lately and I dont want to be stranded... might be just me though lol... thanks for the tips vern!
__________________

__________________
MB-EVGA 780i FTW
CPU-Q6600@3.6
Cooling- Custom Water cooling from petras
Ram- 1gbx4 Crucial Tracers ddr2 800
GPU- XFX GTX280 SLI
PSU- Rosewill 950 watt
Monitor- Dell 24"
Case- Thermaltake armor series


I fold for my sister and the cure. What do you fold for?
http://folding.stanford.edu/English/Download
Dainius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.Skill memory problems kar916 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-31-2008 07:15 AM
new computer overheating jokka37 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-23-2008 02:36 AM
Problems with Memory affecting SATA drive? DJUDX Hardware Repairs and Troubleshooting 4 11-30-2007 06:33 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.