memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-15-2007, 03:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default memory

Hey, I use my computer mainly for Wow, web browsing, aim, email, and itunes. Often, I have all of these running at once. Right now I have:

CORSAIR ValueSelect 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit Desktop Memory.

I am getting some lag in wow and lag from itunes. I am thinking of switching to 2gb since I hear it will help performance alot.

I was looking at:

Newegg.com - G.SKILL Value 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit System Memory - Retail

and

Newegg.com - G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

What is the difference between these two and is it worth the small price difference.

Current PC Stats:
AMD 3400+ 2.4GhZ
Gigabyte K8Triton Motherboard
Corsair 2x512mb ram
ATI x850xt agp 256mb
Seagate 120gb 7200rpm
Creative Labs X-fi Extreme
Apevia Iceberg 680W ATX 12v PSU
__________________

Mosleyx2004 is offline  
Old 06-15-2007, 03:18 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: memory

one has lower timings, which makes it a bit faster.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-15-2007, 03:27 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: memory

get the one with lower timings
__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to put the Memory? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 7 05-30-2007 09:22 AM
Help me identify Dell Rambus Memory please. Burnselk Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-11-2007 03:22 PM
Memory MOdules Problem - Timings Please Help babistor Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-03-2007 05:57 AM
Need some help choosing memory before I buy today guitarplyrstevo New Systems | Building and Buying 6 04-02-2007 02:52 AM
Is Vista seeing memory on my 8800GTS 320MB wrong? phexac Microsoft Windows and Software 2 03-26-2007 12:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.