Make suggestions for my first pc build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
View Poll Results: What mp3 player do you have?
One of the iPod's 13 41.94%
One of the Creative's 5 16.13%
A mini disk player 0 0%
Other 6 19.35%
I don't have one, but id like to get one some day 5 16.13%
mp3 players are overated 2 6.45%
Voters: 31. You may not vote on this poll

Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2005, 12:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 27
Default Make suggestions for my first pc build

Here is my list of pc parts that are going into my first pc build im also planning on upgrading in a year or two to 2 LCD monitors or a homemade projector and i will also get another 7800GTX eventually this pc is basically going to be used for about everything (media, gaming, web design, graphic design...) please make any suggestions you have

leglez is offline  
Old 08-20-2005, 12:54 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

Okay few suggestions

Mouse, a corded MX-518, Razer Diamondback / Copperhead or Microsoft Intellimice would be better.

You say Viewsonic LCD monitor, but your link points to a CRT

Processor, you may want to switch to a 3700+ San Diego core, expisally if your an overclocker and dealing with media

DJ-CHRIS is offline  
Old 08-20-2005, 01:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 27

Ok i changed to the 3700+ also whats wrong with the mouse i was wanting a wireless because a lot of times i sit on my bed when working on my computer and dont want to have to stretch the cord across the room and thanks for pointing out the badlink
leglez is offline  
Old 08-20-2005, 01:57 PM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r

If you can afford, maybe instead a 3800+ X2.

First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum

AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Old 08-21-2005, 07:15 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 27

Is it possible to change cpus? Like say i get the 3700+ and a year or two down the road i want to upgrade to the 3800+ X2 would i beable to take the 3700+ out and put the 3800+ X2 and then re-install everything?

Also Would it be worth it to spend $30 more to get This mobo instead of this and if i did would it fit in my case it says its a little bigger
leglez is offline  
Old 08-21-2005, 07:18 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike

In a year or two the X2's will be inferior heh....

But yes you could if you wanted, though the 3700 will do nicely for quite a while.

As far as the motherboard, go with the SLI-DR that is $198, it is the best board money can buy, and you can OC the hell out of anything, even your sound card! :P

And any standard ATX case will do fine with it, your going to need very good power though.
<img src=\"\" border=\"0\">
Check out Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-22-2005, 07:12 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 27

Here is my case just cause i know i was run out of room of 5" slots

Here is my psu
leglez is offline  
Old 08-22-2005, 08:43 AM   #8 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433

That PSU is not that good. I would recommend the OCZ Powerstream 520 watt PSU. One of the best around IMO

-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 08-22-2005, 03:47 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 27

Will the OCZ psu work with SLI? i looked on the sli zone list and didnt see it
leglez is offline  
Old 08-22-2005, 04:07 PM   #10 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 274

Originally posted by leglez
whats wrong with the mouse
Ther absoulutly nothing wrong with the logitech mx1000. I have one and it great. If you want to wait a little longer logitech is making a better wireless mouse then the mx1000 called the G7.

For those that like wired mouse they also making a G5 which going to be awsome. The weight on the G5 is going to be adjustable.

mgoldb2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.