"Line" input - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-21-2010, 09:04 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 142
Default "Line" input

At the back of my PC, I notice that there is an output which says "line." The card this supplies this output is getting is just barely fitting in with my new gfx card (its a bit thicker than anticipated). It blocks half the fan of the card. Its not an audio input; it looks more like a place where i can put an ethernet cable. Though Im already putting that in a different place. So I'm wondering, can I get rid of the "line" output without anything bad happening?
__________________

deathville is offline  
Old 05-21-2010, 09:35 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: "Line" input

Hi,

What does the port on the expansion card look like? Is it an RJ11 port?

If it looks like an Ethernet port, but smaller, the expansion card is likely to be a dial-up modem. Regardless, if you're not using the expansion card, you can remove it.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 05-21-2010, 09:37 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 142
Default Re: "Line" input

Quote:
Originally Posted by Alvin.C View Post
Hi,

What does the port on the expansion card look like? Is it an RJ11 port?

If it looks like an Ethernet port, but smaller, the expansion card is likely to be a dial-up modem. Regardless, if you're not using the expansion card, you can remove it.
Ok ya on careful examination it is a bit smaller than an Ethernet port. I'll try removing it and see what I get.
deathville is offline  
Old 05-22-2010, 12:54 PM   #4 (permalink)
 
Join Date: Nov 2006
Location: Illinois, USA
Posts: 2,363
Default Re: "Line" input

Sounds like a dial-up modem, those are usually PCI or PCIe cards with two phone jacks. They're used for connecting your PC to the phone line for dial-up Internet but nobody really uses them anymore. The only other thing "Line" could mean is audio line-in, but that is usually integrated into the motherboard itself and has a small round blue connector.
__________________

CalcProgrammer1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Input Director Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 10-23-2009 11:01 PM
Dasher Offers An Alternative Text Input Method Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 07-27-2009 09:00 AM
Sound Card Tips EricB Computer Audio and Multimedia 2 02-18-2008 01:37 AM
Video Input donaldj Microsoft Windows and Software 0 09-05-2007 05:17 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.