Leadtek 6800gt (256mb) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2006, 04:30 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default Leadtek 6800gt (256mb)

After a long set-up trying to get everything to run smoothly, i began to install games and other software. The problem is, a few of my games screw up when i use them and i'm wondering if anyone else has some advice or the same problems. i have the forceware 81.85 from nVidia (latest?), nForce4 6.70 (again, latest?), chipset 6.65 (...)

Bet on Soldier uk 1.1 (came with cpu and mobo): once i begin to fight the enemy, within two minutes it turns gun fire into an ear shattering high-pitch noise. The game also freezes...

Rainbow Six 3: Raven Shield: I'm at probly .5 fps or something.... it is increadibly slow, even with minimal setting

Any advice or dumb mistake i'm making? Or possibly an incompatible product of some kind? (hardware in sig)

thanks!
__________________

__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 09:12 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 765
Default

did you install your Zalman HSF correctly? Did you use thermal paste? Check your temps.
__________________

septoid2 is offline  
Old 01-16-2006, 05:47 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

all the temps are fine and im pretty sure i put on the zelman fan the right way... i put the thermal paste on, flattened it, then put the cooler on
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 05:49 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

It could be overheating, when i played BF2 it would replay the sound then go into some screaming noise and the screen would sometimes go blah. But that was due to me OC"ing to far lol. And i guess your not OC"ing here so, i think you shuold check your temps during the game. and see if the zalman fan is running

Your sig is to big 8 lines max with regular font, 14 with size 1 font
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 01-16-2006, 05:52 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

ok, i'll check the temps and repost later

thanks

hahahaha, i'll go change my sig :-)
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 09:17 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

when i was playing Bet On Soldier, i got up to about 85 degrees or so. I was checking it every 20 seconds or so and i used software to measure the temperature... the nvidia software. The noise is usually started when either I or an enemy use a machine gun. Also, it only starts the high pitch shreek when the fighting begins, not when i blow up propane tanks, friendly fire, etc. i did notice this time, however, that the mouse is really laggy. ive had this mouse for a good three years and its never lagged...

with raven shield, i got to a whopping 73 degree peak... that game just doesnt work for me... after re-installing it the same problem comes up. It studders and like BOS, the mouse response is slow.

anyone have an idea whats going on?
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 09:32 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

degrees in c or f?
__________________
PcMe is offline  
Old 01-16-2006, 10:02 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

celcius... or however u spell it
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 01-16-2006, 10:18 PM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,317
Default

Friend had a problem like that to. I told him to use older video drivers and he is running everything fine. He also has the same 6800GT as do i.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 01-16-2006, 10:49 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

i tried finding newer drivers/forceware, older ones, no luck... i did find something, however, that put creative at fault for BoS not working. THere are a ton of reports saying it is the sound card that "glitches up" and not the video card.

Any ideas/similar experiences with Raven Shield? (low fps, close to 1fps on lowest settings)
__________________

__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.