Last Question (I hope) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-07-2010, 06:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
Default Last Question (I hope)

OK, computer is assembled and everything is up and running. So I go to hook up the last thing that needs to be hooked up, my 1tb hard drive. I am running my two hard drives independent from each other (i.e. no raid). When I go into my computer I see my C drive and my optical drive but not the 1tb drive. If I plug in something like a flash drive it shows up right away under devices with removable storage but not the 1 tb drive. If I look under devices and printers I see the 1 tb hard drive. I've never used two hard drives before so I'm wondering why I don't see it appear in my computer. Also, if it's this much trouble finding it how am I going to install and back things up to it?
__________________

Seawolf is offline  
Old 02-07-2010, 06:38 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Last Question (I hope)

You need to go into disk management and activate it.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-07-2010, 06:40 PM   #3 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Last Question (I hope)

€You need to format the drive most likely.

Goto Control Panel\Administrative Tools and hit Computer Management.

In it you'll see your drive and should be able to format there.

****.. Ninja'd by ther Swede
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 02-07-2010, 06:54 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
Default Re: Last Question (I hope)

It seems to be showing up in "Computer Management".
It says;

Disk 1 Unknown 931.59 GB
Not Initialized
Then to the right of that;
931.59 GB
Unallocated

I've tried left and right clicking on it but can't seem to get anywhere with it.
So how would I go about activating or formatting it?

EDIT.....

OK, I see now where it's telling me I have to initialize it before disk manager can access it.

Should I use MBR or GPT???
Seawolf is offline  
Old 02-07-2010, 07:04 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Last Question (I hope)

rt click on disk 1 not unallocated space and you should have the option to initialize. Then you can format.

What OS?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-07-2010, 07:07 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
Default Re: Last Question (I hope)

Windows 7 64 bit.
Please see the edit on my previous post.
Seawolf is offline  
Old 02-07-2010, 07:18 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Last Question (I hope)

mbr since you will not have a partition over 2tb and you will have more os compatibility in case you ever stick it in another computer running xp.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-07-2010, 07:20 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 25
Default Re: Last Question (I hope)

You guys are lifesavers.
Thank you.
__________________

Seawolf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about build odie072 New Systems | Building and Buying 3 06-05-2009 02:29 AM
quick question i hope hobbyenthusiast Web Graphics and Design 2 04-09-2009 01:20 PM
Rivatuner Question Drewser Overclocking and Modding 2 11-28-2007 03:40 PM
New computer, tell me what you think! and one little question too rgoldberg1 New Systems | Building and Buying 3 11-12-2007 10:19 PM
Power Supply Question + Overclocking Question Grievearz New Systems | Building and Buying 21 09-12-2007 12:59 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.